Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Mucize

Bazen belirli belirsiz atar insan kalbi, beyni düşünür ancak fikri parçalanır. Kalbimizin sonsuz atışları dileğiyle bugün bir mucize oldu, bugün bir mucize oldu ve Elif sağ çıkartıldı enkazın altından. Yürekler sağ oldu ve Elif kahramanının ellerinden tuttu. Çok ama çok güzeldi bu görüntü, bir çalışandı sadece itfaiyeci Onbaşı Muammer Çelik, koca yürekli insan... 24 değil 65 saatti Elifin yaşama tutunuşu Elif'in. Her şey bir hayat bırakır geride, toparlanmamış onca hikaye ve uzun bir yolculuk.

Bugün bir kez daha inandım mucizelere ve onları var eden yüce Allah'a. Bir boşluk ve boşluğun içinde bir yaşam, herkes yapmak istediği şeyler kadar var bu dünyada. Hepimiz yaratılan ve güçsüz adam/kadınlarız. Hepimizin bir inancı ve hassasiyeti, hedefleri ve kazanılmış kendine küçük gelen zaferleri ya da büyük gelen yenilgileri vardır. Pes ettiğimiz yerler ve olaylar elbette ki olacaktır. Bir şeyler bizleri güçlü tutmalı ve inanca, inanmaya yöneltmelidir.

İnanırsak her güçlük aşılacak ve her yol zor olsa da yeni varsayımlar doğuracaktır. Sizin gibi milyonlarca hatta dünya nüfusuna bakıldığında milyarlarca insan yaşantısıyla bir imtihan ve sınav sürecini yaşıyor. Zor günlerimiz olacak, acı çekeceğiz, yenilgilerimiz olacak, düşeceğiz belki öylesine... işte o noktada inancımızla aklımız devreye girecek ve öğreneceğiz. Her yol bir mucize olacak, her yeni yoldaki güçlük inandığımız hedeflerle yıkılacaktır. Kazanmak ve kaybetmek, her ikisini de yaşayabilir insanlık. Her düştüğümüz de bir yenileniş geçirmek zorundayız.

Mucizelere inanmak zorundayız, her gün geçen saat, zaman, her şey bizler için bir tecrübe birikimi, akıl alabildiğince hür olmalıdır ki inanarak, pes etmeden savaşsın. Her geçen gün bir mucize daha doğacaktır topraklarda ve her geçen güne inanmak zorunluluğunuz var. İnanın güneş var olduğu ve yıldızlar gökyüzünü aydınlattığı sürece bir aydınlık hep var, umut var olacak.

65 kocaman saate sığdırılmış bir öykü, yaşamak gibi. Her şey geçip gidiyordu yaşamın kıyısında. Bir mucize lazımdı bu yaşama ve mucizeler hep beklenmedik zamanlar içerisinde gelir. Daha nice mucizelere...

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü