Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

24 Kasım'a Özel

 24 Kasım bugün ve öğretmenler günü. Dünyada takvimlere baktığımız da her günün bir anlam ve önemi mevcut ilgili zaman içinde. Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 1928 yılında "Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği" unvanını vermiş. 1934 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal'e ATATÜRK soyadını vermiş.

1981 yılında Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün doğuş yılının 100. yılında Türkiye öğretmenlerine öğretmenler günü kutlanmasına karar verilmiş. Her gün anlamlı olduğu kadar bugün de bizler için anlam ifade eden büyük bir coşkuyla kutlanması gereken bir gündür.

Öğretmenlerimizin hakları ödenmez ve onların bizlere katkıları sonsuzdur. Her günümüz onların sayesinde öğrendiklerimiz ile hayata adapte olur ve her günümüzde yeni bir telaş içinde onların öğrettikleri gibi yeni bir umut ve heves ile başlarız günümüze. Bizi ailemiz kadar öğretmenlerimiz de yetiştirmiştir ve öğretmenlerimizin bir şekilde hayatlarımızda yerleri ayrıdır. Bir öğretmen öğrencisine "Aferin." dediğinde öğrencisi kaç yaşında olursa olsun gururlanır.

Çocuklarımız, gençlerimiz onlarla yeniden eğitim ve öğretimlerini tamamlar. Bilgi vermek ve bilgi paylaşmanın değeri sonsuzdur. Bilgiler paylaştıkça çoğalır ve öğrenilen her şey de hayat bir kere daha "merhaba." diyebilmeyi öğretir bizlere.

Çoğu lise, ortaokul, ilköğretim arkadaşımızla konuştuğunuz da ilk konuştuğumuz şey öğretmenlerimizdir. "Ne güzel yıllardı" cümlesini hep o yürekler süsler. Hep o yüreklerle hayata bir daha gelişim göstererek hazırlık yaparız. Bir sınav heyecanıyla tutunduğumuz yıllar önümüzden geçerken yeni tecrübelerimizi öğreniriz içtenlikle...

Bugünlük bu kadar, öğretmenlerimin, Ülkemizdeki tüm öğretmenlerimin Öğretmenler Günü'nü kutlarım.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

  1. Herkesin kutlu olsun. Çok teşekkür ederim yorumunuz için, saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sadece yazılarla ilgili mesajlar yayınlanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü