Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Bir Yazı Yazsam "?"

 "Söz uçar yazı kalır" bugün sizlere bu tabirin ne kadar doğru olduğunu anlatacağım. Günlük olarak bir sürü zaman konuşmalarla ve çevremizle olan irtibatlarımız ile geçiyor ve konuşarak anlaşan bir yapıya sahibiz, insanoğlu dil olarak 7000'den fazla dille birbirleri ile etkileşim kurmuş ve anlaşmıştır. İnsanlık birbirlerine fikirlerini aktarırken bir karmaşa süzgecinin aydınlanması yönünde ev sahibi konumuna geçmiştir. Söylediklerimiz birbirimiz arasında kalmışken bu serüvende binlerce söylediğimiz söz unutulmuş, değişmiş ya da olaylar geliştirmiştir. Bugüne kadar kullanılan 7000 dil müthiş bir rakam ve antropolojik olarak incelendiğinde kaç milyar insanın kaç değişik düşünceyle kaç değişik duyguyu ya da oluşu anlattığı düşünüldüğünde sınırsız bir oluşumlar zinciri bizleri karşılıyor.

Bugüne kadar yaşamış milyarlarca insanın düşüncelerini birbirlerine aktarmada konuşmayı seçmesi elbette insani felsefe ve düşünüş ile açıklanabilir ancak resmi yollar işin içine girdiği zaman bir çıkarım yolu bulmak üzerinde insan içgüdüleri ile düşünmeye başlamış ve yazının önem taşıdığını fark etmiştir. Yazı bir düşünüş aracı olmakla beraber aslında kanıtlanabilir bir gerçekliğe dönüştürülmüştür. Sözleşmeler ve insanların kanuni olarak yaşayışlarındaki tüm aşamalar yazı ile bir gerçekliğe dönüştürülmüştür. Zamanımızda sözün yaptıramadığı her şeyi yazının yaptırabileceğini unutmadan yaşamalıyız.

Milyarlarca insanın dünya üzerindeki yaşayışları hakkında hemen hemen her gün nedenli ya da nedensiz yazılar ve dokümanlar ile uğraştığını biliyor musunuz? Yazının önemli taraflarını görmemiz bizlerin geleceklerinde önemli aktiviteler yaratacaktır. Var olduğumuz süre içerisinde her şeyimizin yazıya çevrilmesi ve her şeyimizin düşünsel bir hale gelmesi gereklidir. Yaşayışlarımız konuşmalarımız dışında yazılarımız ile biraz daha genişlik kazanabilir ve bizlere bir vizyon sağlayabilir.

Yazmak en büyük erdemdir ve desteklenmesi gereklidir. Yön buluşlarımıza anlam vermek istiyorsak biraz olsun yaşamda yazı düzenine geçmeyi öğrenmeliyiz. Her geçen gün gelişen dünyamızın kıvrımlı ve zorlu süreçlerinden yazdığımız sayfalar ile biraz olsun uzaklaşabiliriz.

Yazdığım köşe yazılarımda bugüne kadar 134 kez farklı konular ile karşınıza çıkarak bir anlam bütünlüğü yaratmaya çalıştım ve benim hayat bütünlüğüm tam olarak düşüncelerimin bünyesinde var oluyor. Yeni yazılar katmak ve dünyaya değer katmak noktasında hiç düşünmeden her gün yazıyorum. Bir çabam ve fikirlerim var...

Emsalsiz bir gelişim düzeni içerisinde yaşıyoruz profesyonel dünya üzerinde ve çok dönüşümlü olaylar başımıza geliyor. Biz her geçen gün daha da karmaşık bir şekilde işlenmiş hayatlara sahip olabildiğimizi vurguluyorken bir şeyler sürekli değişim gösteriyor ve yenileniyor. Dönüşüm insanlığın vazgeçilmez bir unsuru elbette dünya değişecek ve dönüşecektir. Hiçbirimiz bu sürece engel olamayız ve bu süreç öyle bir süreçtir ki birisi bizlere 2020 yılında bir virüsün çıkacağını ve herkesin evlerine kapanacağını söylese de bizleri inandıramazdı. Değişerek ve hayatı yaşayarak yeni oluşumlar yaşayarak hayatın içerisinde gelişiyoruz.

Profesyonel olarak düşündüğümüzde de yazının ne kadar önemli bir araç olduğunu fark edeceğiz ve gün geçtikçe nasıl hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu göreceğiz. Yazılar bizlerin gelişiminde önemli bir rol sahibidir ve özgeçmişlerinde bir gelecek algoritmasıdır. Kararlar alırken lütfen bunları yazıya dökün ve güzel bir şekilde ele alın... bunları gelişimimize katkı verecek sinir uçları olarak görebiliriz.

Erol SÖĞÜT

Geçmiş dönemde toplum ve insan hakkında yazdıklarım:

Hayat Döngüsü İçerisinde İnsanlar
Felsefe ve Yaşam
Bilgi Işığı
Antropoloji - Yaşayış ve Düşünüşler

Otokonrol & Tüketim Alışkanlıklarımız
Bir Yaşamak Meselesi Bu
Gelişim
Bizi Biz Yapan Noktalar
Bir İnsan Hikayesi
İnsan ve Toplum
Felsefe & Hayata Bakış
Kültürel Zaman
Seçimlerimiz
Güncelleme
Yapmak İstediklerimiz
Dünya ve Evren
Yaşlılar / Gençler
Hayat
Dahi Hayatlar
Sosyal Doku
Üretim ve Ekonomi
Eski ve Yeni
Roller ve Hikayeler
İnsan ve Hayat
Yenilik ve Çağ
Herakleitos "Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir."

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü