Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Felsefe & Hayata Bakış

 İnsan felsefesini kendi sürdürür, kendi seçimleriyle hayat bulmayı ister. Varlığını anlam bulmak istediği bütünlere borçludur, varlık isteklerini yaşamakla eş değer bir kelimedir, istediklerini yaşamak ekonomik saptamalarla belirlenecek kadar küçük bir şey değildir. İnsanlar genellikle zekasıyla isteklerine ulaşabilirler. Uygulama olarak her türlü şeyi insan zekasıyla evrimleştirebilir. Küçük isteklerimiz büyük mutluluklarımız olabilir bizler açısından.

Amaca giden yolda çekilen çile hiç kimseye zor gelmeyecektir. Ödüllendirme sistemi dünyada da mevcut yapılarını koruyarak devam edecektir. Kendimizi ödüllendirelim ve kendimizi çok istediğimiz bir şeyi yapınca başarıya ulaştığımız için ikinci aşamayı planlamaya itelim. Küçük ödüller hayatımıza olumlu etkiler verecek ve isteğimizi arttıracaktır. Biraz olsun isteklerimiz ile ilgili şeylere ulaştığımızda hemen doruk noktaya ulaştığımızı varsaymayalım çünkü doruk noktasının bile bir üst noktası vardır ve hiç bir şey bir ürün ortaya koymaktan önemli değildir.

Düzenli çalışmalarımız ve düzenli yaşamlarımıza eşlik eden düşüncelerimizin olması bizlerin yol almasında bizlere yol gösterici olacaktır. Bir sonraki adımı düşünmek ve bir sonraki adımı tasarlamak bizlerin bir önceki adımımıza saygı ile bakmamızı sağlayacaktır. Adımlarımızı yere sağlam atabilir ve dünyaya bir iz bırakabilirsek bu bizim için evrensel olacaktır. Büyüyen bir yapı bir günde oluşmaz ve buna aksamlı olarak ekleyebilecek çok alternatifimiz bulunmaktadır. Yeni fikirlerimiz ve yeni düşüncelerimizi gözden geçirir hale geldiğimizde hep bir yenilik yaratmak durumunda kalabiliriz. Çok çeşitli faktörlere dayanan olgularımız ve yıkılmayacak sabit düşüncelerimiz olsa bile zaman bu düşüncelerimizi eğitir ve güzelleştirir.

Bir farkındalık durumu içinde yaşıyoruz, olgunlaştığımız ve olgunluğa ulaştığımızı her gün daha net adımlarla anlatabilirim. Olgunlaşmak ya da diğer adı ile öğrenme süreci sonrası insanlar için çok önemli bir sürece tırmanmayı sağlıyor. Zeki ve çevrimiçi beyinlerle düşüncelerimizi desteklememiz gerekli. Yorucu zamanlarımız sonrası küçük bir mola verdiğimizde bile hayatın ritmine kaptırıp gideceğimiz zamanlar olabilecektir. İnsanlar biraz olsun bir şeylerden uzaklaşmak isteyebilirler ve uzaklaşma durumumuz bizi var olan durumlardan uzak tutmaz, bu nedenle kendinize ve hayatınıza bazen küçük molalar vermenizi öneriyorum.

Bir müzik dinlemek, bir kitapla tanışmak ya da çeşitli aktiviteler yapmak bu molaların başında geliyor. Stres yaratan şeylerden kendimizi uzak tutmamız lazım, bazı zamanlarda bunu yapamasak bile bazen ritme kaptırıp gidebilmeyi seçebilmemiz lazım.

Bugün sizlerle beraber biraz olsun hayata dair bir yazı paylaşmak istedim. Yazılarım konusunda başarılı bir süreç izliyor muyum bilmiyorum ancak kafamdaki planlı bir tutumla oluşan düşüncelerimi sizlerle paylaşmak bana mutluluk veriyor. Yazılarımı okuyan herkese ama herkese çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü