Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXI - Gelişim Dönemleri

İnsanlar hayatlarında bir kere dünyaya gelir ve yaşamı bir kere görürler. İnsan yaşamının kısıtlı zamanlar içerisinde olması insanlara her zaman yaşamak istedikleri şeyleri yapmak hevesi ve düşünüşü sağlamıştır. İyi bir yaşantı sürebilmek için insanların nedenselliği anlaması ve neden bu şekilde bir yaşantı sürdürdüğünü bilmesi gereklidir. İnsan toplayabildikleri ve yapabildikleri ölçüsünde en iyi süreç oluşumlarına ev sahipliği yapmak istemektedir. Profesyonel hayat ve iş hayatının getirdiği yeni evreler içerisinde insan varlık göstermeye ve her zaman bir gelişim sürecine adım atmaya yol arar. İnsanın gelişmesi ve mesafeleri yeni bir biçimde aşmak istemesi insanın gelişmişlik dürtüsündendir.

Her var olan süreçte bir sonraki adımı planlıyor oluşumuz ve işlerimizi zamana yaymamızın sebebi de gelişimin adımlarını oluşturacak nesneleri kendi önümüze koymamızdır. İnsan dönemsel olarak iş yaşamında gelişim gösterdikçe yeni pozisyonlara ve yeni süreçlere aday bir hale gelecektir. İnsanın bu içgüdüsü ona gelişim gösterme yolunu fazlasıyla açtırmıştır. İnsan gelişim ile görülecek süreçler içerisinde yeni dönem ve bilişsel hareketlere odaklanma yolunu arayacaktır. Gelişmiş dürtüler ve düşünceler bizlerin teknoloji ile olan uyumunu ve yeni süreçlere adaptasyonunu da arttırmalıdır.

Yeni bir strateji koalisyonu belirlerken çeşitli şekillerde öğrenme organizasyonlarımızı devreye sokabiliriz. Öğrenme bir şekilde bizim için yenilik ve süreç yönetiminde başarı getirecektir. Yönetimsel olarak desteklenmesi gereken bu süreçler bir büyük evren olarak karşımızda durmaktadır. Kültürel olarak ve bilişsel olarak beslenmemiz ve kendi içimizde yönetimleri iyi yapmamız bizlerin gelişimine son derece etki edecektir.

Yıllar sonrası bir olgunluk ve stabil bir şekilde oturan profesyonellik hamlelerimizin iyi bir şekilde öğrenme ile desteklenmesi gereklidir. Durumlar ve varsayımlar hep değişebilir ancak varoluşlar hep aynı kalacaktır. Kendimizi geliştireceğimiz ve stratejiler yaratacağımız zamanlarımız sonucunda yaşamı etkin bir biçimde kullanmayı hedefleriz. Dünya hep bu açılım ile gelişmiş ve büyümesini sürdürmüştür. İnsanlar açısından istedikleri yerde olabilmek bir iyilik olarak görülse bile çeşitli açılardan insanların gelişim göstermesi ve o yerin oluşturduğu öğretileri öğrenmesi gereklidir. İnsan gelişen bir makinedir ve gelişen makineler öğrendikçe daha dinamik süreçlerde rol oynayabilirler.

Bir şekilde ve iyi bir şekilde kendimizi geliştirmemiz gereklidir, hayatın ayrıntılarını yaşamak zorundayız. Bir gün dilerim ki her şey istediğimiz ölçülere sığabilecektir. Bizlerin yapılarını oluşturması ve daha öğrenim amaçlı olması gereklidir. Güzel günler yaşamamız ve hayata anlam katabilmemiz umudu ile;

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü