Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce

 Bugün düşünsel ruhumuzla çıktığımız yolda devam edip yeni düşünceler oluşturma konusunu ele alacağım. Ruhumuzu özgür bırakıp biraz olsun düşünmeye devam edelim. Ruhumuzu özgür bırakmadığımız zamanlarda yeni bir düşünce yaratamaz ve sabit noktalara yeniden döneriz.

Bir şeylerin gelişmesi ve büyümesi için düşünce gücünün kullanılması şarttır ve düşünce gücü kullanıldıkça önümüze yeni hedefler ve yeni basamaklar konacaktır. Bir yol aramayla benzerlik gösterebilir yeni bir düşünce bulmak ve onunla beraber gelişim gösterebilir. Hayatımızın her yönünde ele aldığımız davranışlarımız kadar düşüncelerimizde ele alınmalıdır. Neden bu şekilde düşünüyorum sorularını sorduğumuzda geçerli bir cevap bulabilmeliyiz.

İnsanlar kariyer basamaklarını tırmanırken düşünceleri ile yeni basamaklara aday olabilirler ve yeni düşünceler bir basamak daha ileriki hamlelerimizde bizlere yardımcı olabilecek faktörlerdir. Bir düşünceyi her aşamasında kontrol mekanizmamız ile belirli evrelere dökebilir ve süregelen bir şekilde şekillendirebiliriz. Yeni bir süreç yaratmak adına en büyük başarımızı yeniliğe duyduğumuz özgüvenden alabiliriz. Yeni ve iyi tasarlanmış sistemler yeni ve iyi bir profesyonellikle şekillenirse bizler için doğru sonuçlar elde edilebilir.

Bir bakış açısı ve görünüm yaratabilmek ve tasarlayabilmek sistemin yapı ve işlevlerini geliştirmek ile doğru orantılı bir şekilde ilerleyecektir. Dünyadaki çoğu insan başarılarını stratejilerine ve izledikleri yollara borçludur. Profesyonellik bir getiri ürünü ve aynı zamanda bir birikim ürünüdür. Hayatta çoğu konuda önümüzdeki birikimlerin algılanması ve bu birikimlerin en iyi şekilde kullanılması gerekmektedir. Varsayılan bir nitelik bir nicelikle buluşursa işte profesyonellik o noktada kapılarını açacaktır. Bir ürün tasarlamak ve o ürünün kullanımında yenilik sağlanması o düşünce ile oluşturulan ürünü yaşatacaktır.

Sorgulama ve prensiplerimiz yeni bir disiplin için çok önemli noktalara işaret eder. Disiplin kurmak ve yönetmek yenilikçi bakış açıları ile varlığını taze tutar. Bir birikimin en büyük ve güçlü yanı yenilikleri ve neler getireceğidir. Tamamen profesyonel hayat bizlerin öngörüsü ile şekillenir ancak para ve benzeri şeylerin önemi kadar bunun sürdürülebilir olması da önem taşımaktadır.

Yeniliklere ve yeni düşüncelere yön vermeye başlamalıyız. İnsan gelişen bir beyindir, bunu en güçlü şekilde süreçlere uyarlamalı ve gelişime açık yönlerimizi vurgulamalıyız. Gelişim bir hikayeyi en etkileyici şekilde hayata uyarlar. Düşüncelerimize yön vermeye hazır olalım ve kişisel olarak ruhumuzu özgür bırakalım.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü