Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler

 İyi bir strateji yaratma sürecinin en kapsamlı yolu analizlerle yol almasıdır. Analizler yol gösterici olması açısından şirketler için yaşam niteliği taşımaktadır. İyi bir analiz sizlerin başarılı olduğu ve başarısız olduğu seviyeleri göstermektedir. İş yapımlarında her zaman analizler ile yol alan bir yapımız varsa objektif bir yapı oluşturabiliriz. Şirketler açısından derin bir süreç yönetiminin en başında analizlere olan saygımızın olması gerekir.

İşimizin hayatta kalması açısından işimizin başarı göstermesi çok önemlidir. Ekonomik olarak kendini dönüştürebilen yapılar kurmamız önem taşımaktadır. İşlevsel bir şekilde dönüşümlerini hayata uygulayan ve yeni süreçler içerisinde yeni stratejiler oluşturabilen sistemler kurulması önemlidir. Stratejilerimizin hayatta kalabilir olması için analizler ile desteklenmesi şarttır.

Analizler istatistik süreçler ile desteklenmelidir, bir istatistiki şekillendirmede en önemli durum rakamlardır. Rakamlar üzerinden bir oluşumun iyi bir şekilde gidişini gösterecek göstergeler elde etmemiz gereklidir. Yeni bir oluşumun planlanması ve hayatımızda var olması adına bir istatistiki verinin önümüze konması çok değerlidir.

Yatırımcılar genellikle istatistik süreçlerine çok önem verir. Yatırımcılar için rakamlar çok önem taşımaltadır çünkü bir yatırımcının kafasında hep bir iş planı ve bir projenin stratejik açıdan gelişim göstermesi vardır. Analizlere olan ihtiyacımız için geliştirilebilen süreçlere uyumumuz devam etmelidir.

Bu blogu her gün giren sayıları ile, yazıların kaç kez okunduğunu gözlemler halinde incelemem bundan dolayıdır. İşlerimi stratejik ve analizler ile yapmayı severim.

Her gün yeni bir yazımız ile sizlerle olacağım.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler

İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü