Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon

 İnsanların motive olabilecekleri iş yapıları ve oluşumların hayata geçirilmesi insanlar için çok önemlidir. Saat dilimlerimize bakılır ise günün en az 9 saatini çalıştığımız kuruluş/şirketler içerisinde geçiririz. Şirketlerin hayata bakış açıları kadar büyüme sağlamaları da çalışanlarının memnuniyetlerine bağlıdır. Kişisel tek başınıza bir iş yapmıyorsanız geliştireceğiniz unsurlar içinde motive edici fonksiyonların varlığı söz konusu olmalıdır. Dünyadaki tüm insanların bir sosyal hayatları ve bulundukları bireysel sorumlulukları vardır. İnsan ögesini unutmadan belirli şekiller içerisinde yararlı işler yapılabilir. Çeşitli oluşumlar ve yeni bakış açıları ile yeni bir şeyler planlanabilir hale getirilebilir.

Kişisel anlamda herkes ve hepimizin sorunları olduğu kadar iş hayatında da hepimizin sorunları bulunmaktadır. Akılcı ve yenilikçi süreçlere uyum sağlayan bir şekilde yeni politikalar meydana getirmek zorundayız. Planlayıcı unsurlar kadar planlanabilir unsurlar olduğunu da unutmamalıyız. Yaşam standartları yükseltilebilir projeler hayata geçirmeliyiz. Akıl ve denge unsurlarını iyi ve saptanabilir kılmalıyız. Motivasyonumuzu yüksek tutmak biraz olsun da bizim elimizdedir, moral ve motivasyonumuzu zengin ve yapıcı eleştirilerle yeniden tasarlayabiliriz.

Potansiyel olarak mevcut koşullarımız altında en iyisini düşünmek durumundayız ancak yeniliğe giden daha iyi koşullar sağlayan, motive edici unsurları hayatımızdan çıkarmadan yolumuza devam etmeliyiz. Bir insan zihnen aynı yapıyı taşısa da zaman ve süreçler içinde yıpranacak ve olumsuz etkilenebilecektir. Değişim bu koşullar altında iyi bir yenilik hareketi olacaktır. İnsanların fikirleri ve zekalarına önem verilmesi ve istenilen süreçlerde onlardan beyin güçleri ile katkı sağlamalarını istemek en doğrusu olacaktır.

Yenilikle yeni hareketler ve gözlemler başlatabilir ve yeni bakış açılarında kendimizi yönlendirebiliriz. Sonsuz bir şekilde yaratılan süreçlerdeki değişimlerimizi tahlillere dayandırmak durumundayız. Yeni bir şeyler oluşturabilir ve zamanımıza yeni artılar katabiliriz. Planlamalar ile süreçleri olgun yönetebilmeliyiz. Diyalektik süreçlerin izlenmesi ve geliştirilmesi çok ama çok önemlidir. Eğitimsel olarak yeni bir şeyler planlamak ve eğitimlere yön vermek doğrusal bir bakış açısı olacaktır. İyi bir profesyonellik eğitim ile varlık kazanabilir.

Olgun süreçler içerisinde kelimelerimizle varlığı ve var olmayı seçtik. Dilerim ki bir gün kelimelerimle var olabildiğim güzel noktalar içerisinde buluşabiliriz. Bugünkü yazımda sizlere biraz olsun her yönünden bahsederek ilerlediğim "İş Yaşamı & İş Süreçleri" yazılarımın 6. yazısını yazdım. Yarın görüşmek üzere, saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü