Öne Çıkan Yayın
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Beyinsel Aktiviteler
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Düşünürken oluşturduğumuz beyinsel zeka gücümüz ile şekillenmeye ihtiyacımız bulunmaktadır. Yeni süreçler başlatabilmemiz için düşüncenin yapı taşlarını ayırarak düşünsel dünyamızı incelemeye ihtiyacımız vardır. Düşünme ve değerlendirme süreçlerimizi ele aldığımızda karşımıza iki ayrı kavram bütünlüğü çıkacaktır. Profesyonel düşünce ve duygusal düşünce arasında iki ayrı kutupta beynimizin isteklerini gerçek kılmaya çalışacağız.
Beynimiz günlük olarak yapılan araştırmalara göre 50.000 şey düşünmekteymiş ve bu 50.000 şeyin her biri bağlantılı ya da bağlantısız olarak düşünülmekteymiş. Bunları işimize yansıtırken düşüncenin güçlenmesi ve yön bulması açısından farklı süreçler ile karşılaşabiliriz. İsteklerimiz ve temel duygu yaklaşımlarımız beynimizin neler düşüneceğine karar verebilir.
Bileşkenler ile kemikleşmiş bir yapı kurmayı amaçlıyorsak düşüncelerimiz bizlere çok derin ufuklar açabilir. Düşüncelerimiz ile yeni süreçler aktif edebilir, sorunları çözebilir, yapılar oluşturabilir ve beyin hücrelerimize sonsuz koşul sağlayan algoritmalar yerleştirebiliriz. Aslında yapay zekanın çıkış noktası bu oluşumlara dayanmaktadır. Bir şekilde yeni şeyler hayata kazandırmak ve profesyonel düşünceyi geliştirmek için süreçler içerisinde büyümeliyiz. Bir koşul sağlamak, yeni bir yapı oluşturmak ve düşünceyi yönetebilmek tam bir ustalık eseri olacaktır.
Düşüncelerimiz arasında bir ilişki kurarak yeni süreçler gerçekleştirmeyi istemeliyiz. Beynimizin içi bir labirent gibidir ve beyin her an sürekli bir şeyler düşünür. tehditlere karşı beynimiz nasıl ayakta kalacağını her aşamada bizlerin yaşamına işler. Bu bir süreç yönetimini doğuracaktır ve süreç yönetiminde en başarılı olmak istediğimiz nokta ayakta kalmaktır. Elbette yolumuza küçük veya büyük engeller çıkacak ve bizlerin adım atmasına hatta yürümesine engel olmak isteyecektir ancak hiç bir çocuk düşmeden kalkmayı öğrenemez.
Düşüncelerimize yön vermeli ve beyin koridorlarımızda gezintiye çıkmalıyız, bol bol araştırma yapmak ve araştırmalarımızın sonuçlarını görmek bizleri bu ölçüde memnun kılacaktır. Yarın yenilik ve güzel işler oluşturmak için tam anlamıyla bir zaman bütünselliğidir. Bugün düşündüğümüz şeylere şimdi hayat verebilir ve süreçlerle büyütebiliriz. Genel anlamda bir çok şey yapıyor ve bunlara isim koymayı unutuyoruz.
Şimdi yeni bir süreç aktif etmek zorundayız ve kendi kendimizin düşünce öğretmeni olmak durumundayız. Yeni oluşan süreçlere isimler vermeli ve isim hafızamızı kuvvetli kılmalıyız. Nedensellik ile düşünüşümüzün arasında bir bağ vardır, bu bağ hepimizi olgunluk evrenine götürecektir. Bizler bilimsel ve sosyal anlamda yeni ve iyi süreçler yaşamaya alışmış varlıklarız. Yeni bir düşünce bulmalı ve beynimizi eğitmeliyiz.
Erol SÖĞÜT
Daha önceki kariyer yazılarım:
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIII - Var Oluşumlara İsim Koymak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXII - Seçeneklerimiz
İş Süreçleri & İş Yaşamıı XXI - Gelişim Dönemleri
İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı
Yazılarımı İncelemenizi öneririm.
Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder
Sadece yazılarla ilgili mesajlar yayınlanabilir.