Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIII - Var Oluşumlara İsim Koymak

  Bir şeyler oluşturan yapıları ve bir şeylere hayat veren süreçleri çok severim. Her tür var oluşun içinde bir profesyonellik ve bir tutku vardır. Yeni kurulan bir işletme / kurum / şirketi buna örnek gösterebiliriz. Yeni işlerde en çok sevdiğim şey içerisindeki heyecan ve büyüme arzusudur. Bir şekilde süreç egemen bir yapının hayat buluşu ile yeniliği ararsınız.

Verimli olabilmek ve verimli kalabilmek noktasında devamlı desteklenen projeler üretir ve kafanızda belirli bir prototip oluşturmaya devam edersiniz. Tüm bu süreç içerisinde aslında o işe döktüğünüz sermaye kadar düşüncelerinizin pekişmesi ve gücüde önemli bir varlığa bürünür. Tüm bu süreçlerin bir aşaması ve aşama aşama büyüyen neticeleri vardır.

Vakitler iyi değerlendirilmeli ve iş süreçlerini aşamalara dökmeliyiz. Yeni yapısal oluşumlara göz gezdirmekte her zaman fayda bulunmaktadır. Dünyanın konumuz açısından nerede olduğu ve konumuzun ilgi çekebilir kılınması gereklidir. Konumuz ne kadar diğer birikim yaratan işlerden ayrılırsa yeni bir yelpaze oluşturabilir ve sonraki aşamalara rahatlıkla ulaşabiliriz.

Düşüncenin gücü ve varoluşuna inanmak konusunda bir içsel deneyim yaşatmak zorundayız. İyi bir şekilde gelişimin gücüyle gelişim göstermemiz gereklidir. İçsel yolculuklar iş hayatında en önemli ayrıntılardır. İçimizde yeni düşünceler tasarım bulur ve bu süreçleri yönetirsek bizlerden profesyonel düşünceler çıkabilecektir.

Kültürel olarak gelişim ve dünyanın yapısına uygun tutarlılıkta hareketler yaparak yeni oluşumlar başlatabiliriz. Kişisel gelişimimizin bu noktada payı çok büyüktür ve gelişimi aşama aşama elimizde tutulabilir bir kişiselliğe dönüştürmek zorundayız. Bir şirket / kuruluş / kurum her defasında yeniliklere hasretle bakar.

Elde gördüğümüz vaziyetlerin yanına düşünülmemiş organizasyonları oturtmamız gereklidir. Bunu kişisel anlamda olduğu kadar çevremizden görüşler edinerek de yapabiliriz. Düşünce gücü ve yeni bir bakış açısı ile bakmak bu işin dinamik olarak yürümesine yardımcı olacaktır. Teknolojik açıdan görülen yenilikleri projelerimize adapte etmek noktasında yeni programlama dilleri ya da yeni versiyonlarda yazılım fikirleri ortaya çıkarabiliriz.

Her şey dönüşümden payını alacak ve gelişmeye mahkum olacaktır. Covid 19 süreci bizlerde nasıl bakış açılarını değiştirdi ise dünyada bir çok hikaye ve yaşamda bu ölçüde gelişerek yenilikler oluşturacaktır.

Bizlerin yeniliklere ve yeniliğe olan öğrenme açlığı ile yeni süreçlere girmeye hevesimiz ve heyecanımız olmalıdır. Bir şekilde dünya dönüşecek ve yeni dünya düzeni içinde insanlar olarak yer bulacağız.

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXII - Seçeneklerimiz
İş Süreçleri & İş Yaşamıı XXI - Gelişim Dönemleri
İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü