Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler

 Yeni hamleler ve güçlü yönlerimiz bizlere her an için olumlu dönüşler sağlayacaktır. Birbirimizi ve iş yönetim sürecimizi içimizde yaşar ve bununla hayata adapte olmaya çalışırsak başarılarımıza anlamlar katabileceğiz. Yeni oluşumlar stratejik unsurlardır ve bir planlama ile uzun dönemlere yayılırlar. Kısa dönemli stratejilerimiz de bizler için doyurucu bir eğilim gösterebilir ancak uzun dönemli bir yenilik hareketine imza atmak bizlerin yaşamını olumlu ve pozitif kılacaktır.

Güçlü yönlerimizi her zaman ortaya koymalı ancak stratejik hareketler izleyerek vurgulamalıyız. Bizler kişisel gelişimlerine vakit ayıran insanlar olduğumuzu keşif ettiğimizde bu yönlerin ortaya dökülmesi daha rahatlatıcı olacaktır. Bir şeyler planlamak ve süreçlerde yön bulmak çok etkileyici bir şekilde bizlerin beyinlerine iyi gelecektir ve yeni bir oluşumda bulunduğumuz zamanlarda güçlü yönlerimiz ile yürümeyi yol bilmek durumunda olacağız.

Hayatta hep yaptığımız işlere baktığımız zaman arkalarında bir background (arka plan) oluşturduğumuzu görebiliriz. Hayatımıza katacağımız çok büyük tecrübeler edinebilmemiz için yeniliğe açık olmalıyız. Yeni süreçler başlatmak ruhumuzu besleyecek en önemli noktadır. Güçlü hamlelerimiz bizlerin arka planlarını oluşturacaktır. Hamle yaptığımızda bir satranç oynar vaziyette ikinci hamlemizi tasarlamalıyız. Yeni süreçler edinmenin en büyük yanı hamlelere doğru karar verebilmektir. Zeka ve arkamızda bıraktıklarımız bizler açısından birer tecrübe oluşturur ancak arkamızda bıraktığımız çoğu süreç sizlerin de gelişim göstermesinde bir yön aracı olabilir. Arkamızda bıraktıklarımızı hiç bir zaman hatırlamaktan vazgeçmemeliyiz.

Eskiye özlem duymamız ve eski yaşantılarımızı her zaman sevmemiz bizlerin eskiden çıkardığımız dersler ve geçmiş hayatımızı özlüyor olmamız ile alakalıdır. Bizler insanlık olarak eskimiş her şeyin özlemini taşırız. İnsanlık yaşadığı hayatı unutmayarak hala ondan dersler çıkarmaktadır. Eskiler unutulmaz... eskiler değerlidir... hayatım boyunca bir şansım olabilse eskiye dönmek ve bugünümün aklı ile yaşamak isterdim. Gelişim gösterdiğimiz ve her şeye farklı bakış açısı ile baktığımız ortadadır. Bir şeylere yön vermek ancak belirli bir birikim sonucunda yaşanabiliyor.

Eskiden çıkardığımız dersler ile bugünümüzü tasarlamak ve etkin kılmak durumundayız. Yeni süreçlere adım atmak ve yeni süreçlerde büyümek zorundayız. Eskiyi unutmadan yeni yaşantımızı şekillendirmek bizlerin yeni hamlelerinde bizlere güç katacak olan unsurdur. Bizler iş hayatında yeni tecrübeler edinirken öğrendiklerimizi de unutmamalıyız. Hayatta da aynı çizgiyi benimsersek bu düşünceler bizlerin oluşumlarına yön katacak ve bizleri gelişim sürecine sokacaktır. Dünyadaki her şey gelişmek ve büyümek zorundadır, bizler geçmiş ile bir yol bulabilir ve yürüyebiliriz.

Hayatımıza yeni kattığımız tecrübelerin katkısı da bizler için olumludur ancak unutmayalım ki bizler tecrübe edinirken eski yaşantılarımızı unutur ve ya gözden kaçırırsak bir şekilde eski hatalarımıza düşmeye başlarız. Eski yaşantılarımızda yaptığımız hata olarak gördüğümüz şeyleri bir daha yapmamak önem taşımaktadır. Eski ve yeni bir konfigürasyon ile hayatımızda süreçler ortaya koyacaktır.

Unutmayalım ki eski düşüncelerimizi değiştirmek ile yeni hamleler yapabilir ve yeni kimlikler kazanabiliriz. Eski hatalarımızın olmaması ve gelecek süreçlerimizin yol bulması ümidi ile;

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü