Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma

"Her gün yeni bir yazı" görüşüyle yola çıktım ve her gün sizlerle birlikte yeni bir yazı paylaşmaktayım. Bugün sizlerle kariyer hakkında hedeflediklerimiz ile ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Yayılan bir şekilde uluslararası şirketler ve onların çalıştırdıkları bir çok insan ve işgücü, potansiyel anlamda insanın bir ansiklopedi olduğunu kabul edersek kariyer hedeflerimize ulaşmada daha etkili ve etkin yollar arayışımızı görebiliriz.

Dünya üzerinde bir çok şirketin bu ansiklopedi birikimine değerleme yaparak analizler ile yaklaştığını düşünürsek hayata ne kattığımız bizim açımızdan olduğu kadar onlar açısından da önem kazanmaktadır. Global ve yeni dünya düzeninde artık birikimlerimiz ve profesyonel olduğumuz konular değerlerimizi kat ve kat arttırıyor.

Günün birinde hayata neler bırakabildiğimiz ile ölçülebilecek profesyonelliğimiz, iletişim gücümüzü kullanarak daha iyi noktalara gelebileceğimiz doğru ancak birikim elde ederek ve çalışarak da profesyonellik elde edebiliriz bu yüzden her zaman "gelişim" benim adımdan ön planlarda olmuştur. Hayata kattığım her türlü şeyi markalaştırmak ve güçlü, yıkılmaz bir şekilde işlemekten yana olduğumu söyleyebilirim. Yeni imkanlar yaratmak ve oluşturmak kadar bizlerin hayata bakışlarına küçük değerler ve dokümanlar katabilmekte önemlidir. Hepimiz gelişim sürecini her an yaşayan canlılarız. Kendimizi bir marka olarak görebilmek ve üzerimize giydiğimiz elbisenin her ayrıntısında kendimizi yansıtmak durumundayız.

"Kendini marka olarak görmek nedir?" sorusunu sorduğunuzu düşünür haldeyim. Bu soruyu şu örmekle açıklayacağım. Herkes size baktığında bir gelişim ve profesyonellik görebilmeyi hedefler. Herkes ilk adınızı sorduğunda sizi tanımlayan şeyleri referans almak ister. Her insan sizleri dolu ve birikimli bir şekilde görmek ister çünkü insanlar için ne vizyon taşıdığınız ve misyonunuz önemlidir. Sizlerin bir bir yaptıklarınızı bu insanlara yansıtmanız ve onlarda olumlu etkiler yaratmanız önemli bir tutumdur.

Tanıdığımız bir çok insan vardır ve bir çok insanın bizlerde yarattığı izlenim olumlu olduğu kadar olumsuz da olabilir. Kendimize bir marka gözüyle bakmak bu açıdan çok önemlidir, bir gelişim sürecinin en önemli ayağı stratejidir. İnsanlar strateji kurarak gelişmek durumundadır. Yaşamlarımızı stabil kılmak için çalıştığımızı düşünen bir çok insan vardır ama aksine biz dinamik süreçlerin insanları olmalıyız ve dinamik süreçlerden başarı ile geçmeliyiz.

Hayat dinamik süreçler yaratacak ve biz onlara eşlik edebildiğimiz ölçüde var olacağız. Hepimizin dünyaya geliş amacı var, dünyada neler yaptığınız ve ne yapmayı istediğiniz çok önemlidir. Hayata anlam katabilmek için varız. Olgunca düşünmeli ve süreçlerimizi ona göre planlamalıyız.

Daha önce yazdığım İş / Kariyer yazılarım:
İş Süreçleri & İş Yaşamı
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü