Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları

Bilim ile düşünmenin ve teknolojik gelişimlerin kilometre taşları bu dönemde atılıyor, hemen hemen her geçen gün yeni teknolojik gelişmeler yaratan kısmen insan zekasının ve yapay zekanın birleşimleri esas alınarak yaratılan bu projelerde insanın dönüşüm süresi ve aklını ortaya dökmesi belirleniyor.

Geçen zaman içinde her şey ama her şey teknolojik gelişmelerden geçerek zamana uyarlanır hale getirildi. Artık evlerimizde bu son teknolojileri kullanıyor ve yaşamımıza uyarlıyoruz. Teknoloji ve yaşam döngüsü birbirleri ile uyumlu bir süreç izliyor. Dönüşüm yaşadığımız bu dünya beyinleri ve insan zekasını zorluyor.

Programlama dilleri ve yazılımlar geniş bir yelpazeden geleceğin unsurlarına ses veriyor ve teknolojik olarak hayatımızı yeni bir dünyaya çeviriyor. Yürütülen bu çalışmalar şimdilik insanların rahat etmesi ve konforlarını arttırmaları için yön buluyor. Gelecek düzenli hayatı düşündüğümüzde belki de bizler yerine çalışan makineler ve robotlar hayatımıza yön verecek. Yapay zeka teknolojilerinin akıllı hale getirilmesi ve elimizde tuttuğumuz telefon ve benzeri aygıtlara ulaşması bizlerin hayatlarında artık son derece anlamlı bir bütünlüğe ulaşmış iken bizlerin bu tutumlara hangi tarzda yön vereceği de ayrı bir tartışma konusudur.

Sosyal medya mecrasını çoğumuz kullanıyor ve artık fikirlerin paylaşıldığı bir mecranın hızla yön bulması söz konusu. Hepimizin ellerinde akıllı telefonlar ile sosyal dünya döngümüzü bu teknolojik aletlere sığdırmaya çalışmamız tam anlamıyla bir düşünce bütünlüğüne doğru gitmemize yer veriyor. Dünya bundan uzun yıllar sonra bu teknolojiler ile daha ne tür yenilikler üretecek bunu hepimize zaman gösterecek ancak gidilen noktaların çok güzel bir şekilde hayat bulduğu ve hayatımızda çeşitli şeyleri geliştireceği ortadadır.

Güzel bir uygulamanın hayata adaptesi ile uğraşan mühendis ve yazılımcılar teknolojik gelişmelerin devamını sağlamaya ve yenilik üretmeye devam ediyorlar. Çeşitli açlardan bu teknolojilere bakış açımız ve bunların hızlandırılması hayatımızı kesinlikle olumlu yönde etkileyecektir. Firmalar artık teknolojik yatırımlarına ev sahipliği yapıyor ve geliştirilebilir teknolojiler üzerinde çalışıyorlar. Her şey teknolojik hale geldiğinde çok farklı bir dünyaya döndüğümüzü göreceğiz.


Bir engelli olarak bu teknolojik gelişmelerin sürmesini ve yapı taşlarının hızlıca oturtulmasını destekliyorum. Son gördüğüm bir teknoloji beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Dijital Trends hesabının paylaştığı bu scooter ile bu video bana bunun engelliler için kullanılabileceği ve akülü arabaların yerini alabileceği fikrini verdi.

Erol SÖĞÜT



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü