Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler

 Dünya üzerinde dijital market kullanımları son derece artarak devam ediyor. Her geçtiğimiz gün internet üzerinden siparişlerimiz ve internetten getirttiğimiz yeni kullanım rahatlığı sunan objeler ile tanışıyoruz. Teknoloji evlerimize girmekle kalmadı hayatımızda belirli bir kılavuz olmaya çalışıyor.

Çeşitli şirketler bu pandemi sürecinin yarattığı kendileri için olumlu sinyalleri kullanırken bazı küçük işletmelerde artık bu tip dijital dönüşümlere doğru gitmeye başladı. Dijital dönüşümler hayatımızın tam içerisinde çok geniş bir yer kaplarken devamlı tüketim sağlayan toplumlar artık ihtiyaçlarını dijital ortamlar üzerinden sağlar hale geldi.

Tüketim insan ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan bir niteliksel döngü ve üretimin geldiği evreler kuşkusuz ki çok değişerek devam edecek. Sürdürülebilir bir şekilde yaşamlarımıza adapte edilen bu yelpaze çok geniş kitleler ile bir gün geleceğimizi belirleyecek zamanlara gelecek... pandemi süreci ile birlikte ev içindeki yaşamlarımız ve ev içindeki geçirdiğimiz zaman giderek arttı. Kişisel dünyaya bakış açılarımızın yüksek oranda değiştiğini söyleyebilirim.

Artık evlerimizde daha fazla zamanlar geçiriyor ve eksiklik hissettiğimiz her noktada bir sonraki sürecimizi rahatlatacak dönemleri planlıyoruz. Uzun süreler geçirdiğimiz evlerde teknoloji ile olan bağımız ve bilgisayar başında geçirdiğimiz saatlerimiz giderek arttı. Artan bu zamanda bir çok ev içi eksikliğimizi fark eder olduk.

Çoğumuz artık alışveriş yapmayı internet üzerinden sürdürüyor ve çok çeşitli uygulamalardan siparişler veriyoruz, gözde olarak kullanımları yaygınlaşan bu teknolojilerin artık sadece belirli bir kitleye sahip olmadığı ve toplumda giderek yaygınlığa eriştiği kesin bir algı. İnsanlar artık bilgisayarlarının başından ayrılmıyor ve tüketim alışkanlıklarını sağlamayı değişimlerle evrelere ayırıyor. Bu alışkanlıklarımız hakkında daha sonra yazılar yazacağım ancak anlatmak istediğim şey dijital marketlerin kullanımları ve yaygınlaşmasıdır. Giderek kullanımların yaygınlaşması ve tüketimin artması belirli açılardan e-ticaret uygulamalarının kullanımlarını arttırdı. Amazon gibi büyük şirketler e-ticaret uygulamalarının bu dönem vazgeçilmez unsurları halini aldı. Amazon Washington'da Jeff Bezos tarafından kuruldu. Şirket çevrimiçi olarak e-ticaret sürdürürken ilk aşamada kitapların satıldığı bir şirket olarak hayatına başladı. Zamanla bir dönüşüm süreci ile bugün aradığımız her kaliteli ürünü bulabileceğimiz bir dünya şirketine dönüştü. Amazon'un bu başarısı kuşkusuz tüm e-ticaret platformlarına örnek olmalıdır. Amazon bir e-ticaret firması olmaktan ziyade artık taşıma konusunda da kendi ürünlerini taşıyan kargo şirketleri ile hizmet vermektedir. Müşteri ilişkilerinde ki başarıları ve sattığı ürünlerin paketlenmesindeki hassasiyetleri her e-ticaret firmasını kıskandıracak cinsten. Perakende sektörüne değişik bir bakış açısı getiren bu şirketler gibi ülkemizde de hizmet sürdüren şirketler bulunmakta, ülkemizde bu pazarda yerini almaya ve dönüşümü sağlamaya çalışıyor. Gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol ve bunun gibi bir çok şirket Türkiye'de bu dönüşümü ilerleteceğe benziyor.

İnanılmaz bir şekilde var olan bu dönüşüm ilerleyen zamanlarımızda neler getirir bilinmez, ancak gerçek bir ticaret döngüsünün döndüğü ve artık platformların internet üzerinden satışlarını çok rahat bir şekilde gerçekleştirdikleri bir gerçeklik.

Teknoloji hakkında daha önce yazdığım "Akıllı Teknolojiler" ve "Teknoloji Vadisi" yazılarımın bir kulvarını bu yazı ile tamamlamak istedim. Günler geçtikçe "Her Gün Bir Yazı" felsefesi ile çıktığım bu yolda sizlere teknoloji ve teknolojik süreçler hakkında ilgili konuları aktarmaya devam edeceğim. Tüm takip eden kullanıcılarımıza teşekkür ederim.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü