Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler

 Hayatımızda hep bir bilinmezliğe yürüdüğümüz doğru ve bilinmezlik bizlere her şeyin zamanında önümüze sunulacağını vurguluyor. Eski tecrübelerden ders alarak yeni görüşler elde edersek kendi gelişim soframızı büyütebilir ve yönlendirebiliriz.

Süreçler içerisinde büyüyor ve yeni görüşlerin hayatımıza girmesi ile yeni zamana alışmaya çalışıyoruz. Yeni bir planlar bütününe ev sahipliği ederken gelişimlerimizi en olgun düşüncelerimizle destekliyoruz. Bir şeyler hayatımıza girdi ve girmeye devam edecek profesyonel olarak düşünüş serüvenimizde... artık yorgunluk ve içsel yolculuğumuz ile tanışmanın vaktidir. Hayatımızı detaylandırıp bir harita oluşturabiliriz ve bu haritada herkeste olacağı gibi bizlerin yaşamlarında da eksik ve görmediğimiz noktalar var olabilecektir.

İş ritüellerinde büyüyüp, öğrenme serüvenlerimiz açısından eski her tecrübemiz bizlere yarar sağlayacaktır. Önümüze baktığımızda yeni bir kariyer planlamamız ve yeni bir iş sürecimiz olabileceği gibi her zaman görev sürdürdüğümüz işlerde de görev çıkarımlarımız olabilir. Yeni bir süreç içinde gelişip hiç yapmadığımız bir işi öğrenme merakıyla her geçen gün daha iyi ve nitelikli adımlar atabileceğiz. Yeni bir serüven başlatabilir ve zamanımıza yenilikler katabiliriz.

Olduğunca profesyonel olarak yeniliklerle tanışmaktan ve yeni planlamalar yapmaktan hoşlanırız. Hayatın her döneminde yeni plan ve yeni aşamalar yön bulacaktır ancak bunların şekillendirilmesi ve hayata adapte edilmesi zaman alabilir. Yıllar içerisinde bir gövde oluşturabildiysek neticelerini almak hepimizin hakkıdır ve hakkı olacaktır. Başarısızlıklarımız ve başarılarımız ile yeniden tanışmalıyız ve bizlere getirilen öneri ve görüşleri dikkatle değerlendirmeliyiz.

Sizler ve bizler kendi planlarında yeni bir kariyer aşamasını planlıyor olabilir ve buna ulaşmak için sessizce basamaklarda dans ediyor olabiliriz. Bir şeyler yapabilir ve yeni işlere adapte olabiliriz. Kendi profesyonel yaşantımızda yeni işler çıkartmak bizleri olumlu yönde etkileyecektir. Kişisel olarak bir işimize de zaman ayırıyor ve kültürel bir etkileşim ile o işi takip edebiliyorsak işte o zaman kendi açımızdan büyük ve güzel oluşumlar başlatabiliriz.

Bir insan iş yaşamında olduğu kadar kendisi içinde bir şeyler planlamalı ve hayata adapte edebilmelidir. Yazılarımızı günlük devam ettiriyoruz ve dün bir aşama kayıt ettiğimin küçük bir göstergesini gördüm ve bir şekilde hayatımda bir şeylerin yer bulacağı hissini hissettim. Emek verdiğimiz çabalar ve güzel oluşumlar bizler için iyi ve geliştirilebilir yeni yollar oluşturabilirler. Bu yüzden durmadan yeniliği arayan ve etrafımızda olanları takip eden davranışlar içinde bulunmalıyız.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü