Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji

 İş süreçleri ve iş yaşamı ile ilgili yazılarımıza devam ediyoruz. Günümüzde iş süreçlerimize hafife alınmayacak şekilde teknoloji unsuru girmeye başladı. Artık insanlarımız teknoloji ile gelişim gösteriyor hale geldi... tüm teknolojik ürünlere olan bağımlılığımız git gide artarken iş ortamlarında da teknolojiye olan ihtiyacımız günden güne artıyor.

Pandemi sürecinde teknoloji ile daha etkileşimli bir hale geldiğimiz söylenebilir ancak teknolojinin gidişinde ve hayatın yapısında ufak sapmalar yaşanmıyor değil. Artık insanlarımız daha fazla bilgisayarları ve elektronik aletleri başında çalışmaya başladı. Çalışma süreçlerimizi tamamı ile elektronik hale getirdiğimizi söyleyebilirim. Artık e-postalar ile haberleşir durumda ve programlar ile evimiz içerisinden iş süreçlerini yönetmeye alışır hale geldik. Disiplin ile çalışmak ve hayatımızda olumlu yanlarıyla teknolojiyi algılamak için çok çalışıyoruz.

Bugün bir iş için teknoloji o işin varlığını sürdürebilmesi için kaçınılmaz bir unsur oldu. Dünya yeniden ekranlarına kitlenirken bu durum iyi bir süreçle yönetilirse ne kadar başarılı işler başarabileceklerini anladı. Kaçınılmaz sonumuz bu ögeler ile yaşamak ve yeni şeylere adapte olmakla geçecek, yeni nesil teknolojiler yaratmak ve yenilenebilir bir teknolojik gelişim sağlamak oldukça heyecanlı bir hal alırken işlerimize bu dengenin eğilimi de yönelmeye ve gelişimini göstermeye başladı.

İnsanlık çok yakında teknolojik gelişmeler ile yeni çağlar atlamaya başlayacak, zaman değişiyor ve dünya yenilenmek zorunda. Etkileşim olarak daha sürdürülebilir bir şekilde teknolojik gelişmelere adapte olmalıyız. Zaman bizim yapabileceklerimiz ölçüsünde yenileniyor. Biz ne kadar gelişebilirsek o ölçüde teknolojimiz gelişim gösterecek. Yazılımlar ve artık mobil aplikasyonlar ile tanışacağımız yeni bir süreç bizlerde hüküm sürüyor. Her şey değişecek ve değişmeye mahkumdur.

Zaman değişimin anahtarı ve günden güne değişim hayatımızda olacak, sadece yapabileceğimiz bu teknolojinin içinde yer almak ve teknolojik zamana eşlik edebilmektir. Artık her şeyin ilk adımını bu makinelerle atmak zorundayız...

Ulaşım sağlayabileceğimiz tek öge olan aklımızı daha zeki işlevlerle donatmaya ihtiyacımız var. Zaman değişimle işlerimize de yeni kontrol mekanizmaları ve yeni aktiviteler doğuracaktır. Önemli olan öğrendiklerimiz ile yeni teknolojilere uyum sağlayabilmektir.

Dünya değişim süreçlerini tam anlamıyla hayata uygulamaya başlıyor. Değişiyoruz, değişeceğiz, değişim kaçınılmaz. Yeni dünyamıza bizlerden bir merhaba...

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü