Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması

 Bireysel tutumlardan ziyade profesyonel ortamlarda ekip çalışması daha verimli işlemektedir. Bireysel katkılarımız ve tutumlarımız hiç bir zaman küçümsenmeyeceği gibi bir ekip ruhu içinde motivasyonun artması ve yapabilecekleriniz daha anlamlı hale gelecektir.

Her şirket için çalışanlarından verim alması ve etkin bir biçimde şirket portföyünü genişletecek adımlar atılması önemlidir. Şirketler büyüme potansiyeli olan bir alana sahiptirler ve şirketleri düşünüşler büyütmektedir. Zaman içerisinde çok etkin bir şekilde düşünüşlerini olumlu hale getiren şirketler büyümeyi amaç edinir ve büyümeyi sağlar. Şirketin oluşum anındaki düşüncelerine stabil kalması kadar geçen süreç içinde üzerine neler koyabildiği de önem taşımaktadır. Yürüyen bir sistemin sekteye uğramasını kimse istemez ancak yürüyebilen bir sistem zor zamanlarda da ayakta kalabilmeyi bilmelidir. Şirketler için söylediklerim aslında tüm dünya için eş değer bir biçimde potansiyel olarak önem taşımaktadır. Kendimizi bir şirket olarak düşünürsek başlıca unsurlarımız ve karar mekanizmalarımız olacaktır ancak bunları her geçen gün yenilemek durumunda olmayı başarmak zorundayız.

Kararlarımızı ekip çalışması içinde alabilir ve bir grupla beraber bu düşünceleri hayata geçirebilirsek olumlu bir süreç oluşturmuş olacağız. Ekip bir şeylerin yapılmasını sağlamakta hep tek kişiden daha etkin çalışır. Her şeyi ben merkezli olarak düşünen bir düşünce yapısı biraz olsun eskiyecek ve zaman içinde ilk darbeyi aldığında yıkılacaktır. Bu yüzden ekip ve ekip çalışması çok çok önemlidir. Şirketler açısından bir operasyon yönetiminde en donanımlı ve birikimli insanlar ekip yöneticileridir. Ekip yönetimi bir olayda sekteye uğrar ise bu yöneticinin olduğu kadar kendisine bağlı ekibinde bir ölçüde başarısızlığıdır.

Ekibe farklı açılardan bakabilmeyi ve kafanızda modelleme yapmanızı istiyorum. Her insan her konuda bir eksiklik taşır ve her konuda bilgili olduğu kadar bilgisizliği de vardır. Bir ekip işte bu zamanlarda motivasyonu arttırıcı bir süreç izleyebilir. Bizlerin yapamadığı işleri bir başkası ya da bir başkasının yapamadığı işi biz niteliklerimiz ile gerçekleştirebiliriz. Profesyonel mana içerisinde bu tutum çok ama çok önemli bir nitelik taşıyacaktır. Süreçle büyüdüğümüz, büyüttüğümüz işlerimizin bir ekip çerçevesinde bölümlenerek yapılması bizlere her zaman avantaj sağlayacaktır. Başarı bizlerin getireceği bir husustur ve başarıyı izlediğimiz süreçler belirler.

Her geçen günümüzde daha profesyonel iş kabiliyetlerine sahip olduğumuz ve öğrendikçe daha da geliştirilebilir süreçlere adapte edildiğimiz doğrudur. Bu yük zaman zaman insanlara ağır bir getiri sağlasa bile çeşitli şekillerde insan bu yükün altından kalkabilecektir ancak profesyonel iş hayatının yanında insan sosyal birer olgudur. İnsan çeşitli alanlarda başarılı olabileceği gibi çeşitli alanlarda da başarısızlıklar yaşayabilecektir. Başarı ya da başarısızlık iki unsur da insan içindir ve insanların elinden gelenin en iyisini yapması gereklidir ancak bu tutum içerisinde bir insan duygusal yada hayata yönelik şeylerde hissedebilecektir. Motivasyonumuzun veya moralimizin bozuk olduğu ve aynı hayatta yaşadığımız düşünülürse bir ekibin varlığı her zaman için önem taşımaktadır.

Tek kişi olarak hiç bir yükün üstesinden kolaylıkla kalkamaz ama bir ekiple bu işlerin üstesinden kolaylık ile başarıya ulaşabilirsiniz, diyebilirim ki ekip çalışmasına ve ekibe her zaman inanın. Bu hepimizin büyük bir gücü... kabul edelim ve hayatımızda ekip olmanın güzelliğiyle yol alalım.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki bu konudaki yazılarımız için: Yazı 1 - Yazı 2

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü