Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı

 Yönetimsel oluşumlarda yüksek bütçeli şirketlere ve aktivitelerine baktığımızda iyi ve profesyonel kişiler ve yönetim elemanları ile çalıştığını görürüz. Kimlik ve profesyonelliğinin yanı sıra bir şekilde yönetim faktörlerini hayata geçirmeleri de kişisel deneyimlerinde önemli rol oynamaktadır.

Sosyal hayat ve iş hayatını birbirinden tamamen ayırabilen yönetim süreçlerinden ziyade yöneticiler artık süreçleri planlara göre sosyal hayata uyum sağlayarak hayata geçirmekte prensip sahibi bir faktör ortaya koymalıdır. İyi bir iş planına sadakatle bağlı bir yönetimsel güç profesyonelliği oluşturacaktır. Profesyonellikle kazanılmak istenen tüm süreçler belirli bir plan doğrultusunda ilerlemeli ve istatistikler doğrultusunda incelenmelidir.

İyi bir iş planı ortaya koymak disiplinli olmayı ve zamanı iyi kullanmayı gerektirecektir. Zamanı objektif ve detaylı bir şekilde kullanmak sizlere avantaj sağlayacaktır. İş hayatı ve sosyal hayatımız her ne kadar ayrı görünseler de birbirlerine bağlı süreçler şeklinde ilerliyor. Gelişim ve dönüşüm sağlamanın yanı sıra işlerimize katabileceğimiz profesyonel düşünceler ve yenilikler mevcut süreçlerin daha hızlı aşılmasına ve daha hızlı bir yükselişe geçmemize neden olacaktır.

Sürdürülebilir süreçler ve ekip arkadaşlarımız ile beraber çalışmak bir yönetici için eşsiz bir deneyim sağlayacaktır. Bir plan doğrultusunda süreçlerin içinde bulunmakta bir yönetimsel doygunluğa sahip olmanın anahtar süreçlerine erişim sağlamanın deneyimi arasındadır. Çalışanların motivasyonu ve çalışanlarla birlikte yöneticinin içinde bulunduğu motivasyon da çok önemlidir, bu nedenle yönetimsel faktörleri ele alırken çalışanların ve yöneticilerin de bir plan dahilinde motivasyonu arttırmaya yönelik çalışmalar yapması beklenmelidir.

Yönetsel aşamalarda bir yönetici bazen bir aile bireyi olabilmeli ve sorunlara odaklanırken çözüm yollarını listeler halinde belirlemelidir. İnsanların düşünceleri ve yanındaki insanların tutum ve davranışlarını dinlemeli ve onlar ile yönetimsel süreçler hakkında küçük değerlendirmeler yapmalıdır.

Yönetimsel etkinlikler iş gücüne bakıldığında bir şekilde insan hayatına odaklı çalışmayı ve onu anlamayı desteklemelidir. Desteklenmesi gereken süreçler ve desteklenen planlar tablosu oluşturulmalı ve yeni hedeflerle beraber bunlar değerlendirilmelidir.

Daha önce yazdığım "İnsan Kaynakları" ve "İnsan Kaynakları II - Kalite" yazımız ile iş hayatında olan süreçler ile ilgili kısa bir giriş yapmıştık. İlerleyen yazılarımızda iş gelişimi ve iş hayatı hakkında yeni yazılar ele alacağım.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü