Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İnsan Kaynakları

 Şirketler neden ilk cv'niz yani Türkçe adıyla özgeçmişinize bakarlar? Nitelikli iş gücü kullanmak ve deneyimlerinizi ve sizlerin onlara neler katabileceğinizi görmek isterler. Şirketler sizleri ilk görüşmeye çağırdıklarında belli sorular ile sizi tanımaya çalışırlar, bu yüzden insan kaynakları departmanı ve onlar için ilk görüşmeniz çok ama çok önemlidir.

Bir profil oluşturmanız ve sordukları sorulara emin cevaplar vermenizi isterler ve niteliklerinizi görüşmenize yansıtmanız sizleri bir sıfır öne taşıyacaktır. Gelişim ve sorgulamak bu yüzden önemlidir. Hayat üzerindeki tüm profesyonelliğinizi görüşmeye yansıtmanız ve olumlu bir izlenim oluşturmanız gereklidir.

Sosyal olarak sizi yaptıklarınız öne taşıyacak faktörler arasındadır ve her türlü sosyal yaptığınız şey bir adım daha atmanızı sağlayacaktır. Sosyal anlamda bir çok şeyi aşmış olmak ve bir çok niteliğe sahip olabilmeniz sizleri bir yolculuğun ilk kilometresinden alacak ve ortalarına doğru taşıyacaktır. Kurumsal bir şirket için sizin vizyon olarak çizdiğiniz yol çok önemlidir, bu yüzden sizlere 5 yıl içerisinde kendinizi nerede görmek istediğiniz sorusunu sorarlar.

Altyapınızı güçlendirmelisiniz ve bir sayfadan daha çok o kağıtlara niteliksel birikiminiz olarak bakmalısınız, düzenli bir özgeçmiş kurumsal bir firmayı etkileyecektir. Özgeçmişlerinizi düzenli tutarak yola başlayın, planlı ve birikimlerinizin son derece tarihsel açıdan ele alınmış olması gereklidir.

İlk gün hassasiyetinizle giydiğiniz ve taktığınız kıyafetlerinize dikkatle önem gösteriniz. Çünkü her şirket sizin ona duyduğunuz saygıyı bu izlenimden anlayacaktır. Şirketler için ön görüşmeler de onların önüne koyacağınız tavır ve saygı felsefesi sizleri onlar için ayrı bir yere taşıyacaktır.

Kaç sene yaşadığınız hayatta yaşamınıza ne katabildiğiniz ve yaşamınıza hangi noktalarda ne tipte müdahaleler gösterebileceğiniz de şirketlerin kurumsallık tutumu açısından önemlidir. Yeni bir hedefiniz olması ve her zaman gelişim içinde yeni adımlara olan inancınızla bir sonraki adımınızı tasarladığınızı onlara hissettirmelisiniz.

İş hayatına bakışınız ve profesyonelliğiniz sizlere her zaman bir artı değer katacaktır. Onun için siz siz olun gelişime değer katın.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü