Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar

 Kendimizle çıktığımız yolda bireysel tutumlarımızın çoğu zaman bizi yol haritamızı belirlemeye götürdüğünü görürüz. Bireysel düşünce ve bireysellik kavramı çoğu noktada hayatımızdan işimize kadar bir çok noktayı etkileyen düzeyde devam ederek artmaktadır. Bir yol tutturup gitmek meselesinden hala uzak durabilmeyi öğrenemedik çoğu zaman, hep bir başka fikir, bir başka yol, bir başka fırsat aramamız lazımken biz fikirlerimizin belki de bizleri çözümsüzlüğe götürdüğünü kabul edemiyoruz bazı zamanlarda.

Fırsatlar ve yatırımlar hayatta her geçen saniye önümüze gelmez ve fırsatların her geçen gün daha da etkili bir noktada yaşadığını söyleyemeyiz. Fırsatlar bir zaman ürünüdür ve o zaman içerisinde tüketilmelidir. Fırsatlara ulaşmak için birazcık beyin hücrelerimizde gezinmeye ihtiyacımız var. Fırsatlar ancak geniş çabalar sonrasında doğacaklardır ve geniş çabalar sonrasında hayatlarına devam edeceklerdir. Bir birikimden hayat boyu yön bulan fırsatlar çıkarabiliriz. Bir birikim elde etmeli ve yolumuzda fırsatları kovalamalıyız. Durduğumuz yerde para kazanamayacağımız bir gerçek ve hayat boyu birikimlerimiz sayesinde belki sonraki evrelerde geçimimizi sağlar niteliklerde olacağız. Hiç bir yol kapalı değildir yeter ki tırmanmayı göze alalım. Her bir yoldan bir fırsat yaratabilmeye odaklanabilirsek biraz olsun geleceğimiz belirli noktalara gelebilecektir.

Fırsat noktaları bizlere en iyi getiriyi sağladığı ölçü içerisinde varlık gösterir. İktisadi olarak marjinal fayda konusunda bunu ele alabiliriz. Ancak marjinal fayda teoremini anlamamız için biraz olsun iktisadi düşünmeyi keşfetmemiz gereklidir bu da birikim ve görmek, öğrenmek dürtüsünü sağlamamıza bağlıdır.

Dünyada çoğu fırsatları değerlendiren ve biçimlendiren adamlara baktığımızda hepsinin konularında uzman birer dahi olduklarını ve niteliklerine yeni profesyonellikler kattıklarını görürüz. Bu bizim için örnek teşkil edecek davranış olmalı ve örnek olarak gördüklerimizi kendi hayatımıza yansıtmalıyız.

Öğrenmeyi ve öğrenebilmeyi çok seven biri olarak hayatıma daha neler katabilirim felsefesiyle yolumda yürüdüğüm doğrudur. Yolumda yürürken bir çok fırsatı göremediğimi ve zamanla özgün bir birey olduğumda bunun bir fırsat olabileceğini anlayan bir kişi olduğumu itiraf etmek durumundayım. Şuan da bir çok şeye geçmişte baktığım ölçülerden bakmadığımı söyleyebilirim. Fikirlerim ve görüşlerimin çerçevesini sizlerle paylaşmak umuduyla bu alanı kurmam benim için şuan bir fırsat noktası ama geçmişte bunun aklıma gelmediğini ve düşünemediğimi kabul ediyorum. Her geçen gün daha çok fırsat noktaları aradığım ve bunları büyütmek istediğimi görmekteyim. Gelişimimizi bu denli devam ettirirsek bir şeyler elde edebileceğiz.

Planlamalar yaptığım ve fırsatlarıma yenilerini koymak istediğim noktası beni her zaman umutlandıran noktalardan birisidir. Daha çok fırsatlar görmemiz ve fırsatların peşinden koşabilmemiz ümidi ile...

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü