Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi

 Disiplinli bir iş yürütüm süreci içinde olmak istediğimi söylerim. Disiplin sizlere artı bir değer katacaktır. Disiplinli iş yürütmek ve disiplinli bir şekilde hayatını yönetmek biraz olsun zor ama keyifli bir aşama. Yaptığımız işler içerisinde disiplinli olduğumuz zamanlar olur ve olacaktır. Disiplinli bir süreç yönetimi sizlere sosyal hayatınızda da olumlu etkiler katacaktır. Sosyal hayatla iş hayatını ayıran çok ince çizgilerimiz vardır ancak bunu sürdürülebilir kılmak sadece disiplinli bir süreçten ibarettir.

Süreç yönetimleri ve zamanı iyi değerlendirmek disiplinli olmanın ikinci faktörüdür. İş zamanlarında biraz olsun sosyalliği hayatımızdan çıkartmak zorundayız. Yeni süreçler önümüze hep gelecektir ve bu yeni süreçlere adapte olmanın zorluklarını yaşayacağız ancak yeni bir sürecin keyif verici olan yanları da vardır. İnsanlar sosyal zamanlarında istediği derece özgürleşmelidir ancak iş zamanlarında bir ayrım gözetmeli ve gözetimli bir biçimde zamanını dakik olarak kullanmalıdır.

Süreçlerin içinde yaşadığımızı kabul edersek bir sürecin getirileri ve bizden götürüleri olduğu bir aritmetiktir. Süreçlerimizi iyi koordine edebilmeliyiz. Yaşam döngümüzün iyi bir şekilde yürütülmesi adına zamanımızı iyi ve tasarruflu kullanabilmeliyiz. Süreçlerin profesyonellikte yeri oldukça büyüktür ve bir işletmenin/kurumun güzel işler üretebilmesi ve adım atabilmesi için bu yönetimini iyi irdelemesi gereklidir.

Sorgusuz işler yaratmak istediğimiz ve sorgusuz işlerimize anlam yükleyebilmek isteğimiz bir süre sonra hayatımızın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Niteliklerimiz ile bir bütünsellik gösterebilir ve çeşitli aşamalarda bunlar ile beraber yeni niteliklere hayat verebilirsek mutlu bir hayat kazanabiliriz. Sorgular ve fikirlerimizin gösterdiği güzel yenilik hareketlerine ihtiyacımız vardır. İş planlaması süreçlerle bağlantılı olarak gelişmektedir.

Süreçler aynı zamanda planların oluşturduğu bir dünyayı önümüze getirir. Süreçlerimizi işlerimizi bölümlere ayırıp yaptığımızda daha verimli ve etkin kullanabiliriz. Bir çok işimiz olduğunda öncelik sıralamamızı yapmamız ve sıralamamız da doğru bir süreç izlememiz bizlere avantaj sağlayacaktır.

Yeni bulacağımız fikirler üzerine ayrıca bir yazı ele alacağım, bu yazımda sizlere süreç yönetimleri hakkında düşüncelerimi yönlendirmek istedim. Herkes için süreç önemlidir ve hayatta her dakikamızın hatta saniyemizin değeri vardır. Hayatı değerini bilerek yaşamak gereklidir.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü