Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim

 Yeni ve iyi bir çalışma düzeni içerisinde en iyi faktör geliştirilebilir olmaktır ve insan geliştirilebilir bir faktörün daha ötesinde değildir. Her türlü gelişim bizlere büyük yollar katacaktır. İnsanı bir puzzle olarak düşünebiliriz. İnsanlar gelişimleri boyunca küçük bir puzzle'ın parçalarını birleştirirler ve gelişimlerini tamamladıklarında parçalarını yerli yerine oturtturur ve yeni bir başka parçalarını ararlar.

Geliştirilebilir olmak ve geliştirilebilir nitelikte kalmak insan için çok önemlidir. Büyük ve akıllı projeler sürekli gelişmeye ve eksiklerini onarmaya mahkum olarak yaşayacaklardır. Kendimize bir şeyler katabilmek ve gelişimimizi incelemek adına özgeçmiş sayfalarımız çok önem taşımaktadır. Bir projeye hayat vermek ve o projenin vücut bulmasını sağlamak bir şekilde bizleri aydınlatacaktır.

Diğer insanlardan farklı olmalıyız ve diğer insanlardan farklılıklarımız sonucunda kendimize doğru ve uzun bir yol çizmemiz gerekmektedir. İnsanlar amaçları doğrultusunda yaşayacak ve bir saygınlık elde etmeye çalışacaklardır. Ancak elde ettiğiniz saygınlık bir çok konuda kendimize yetse dahi daha geliştirilebilir projelere hayat vermek durumundayız.

Bizler için gerçeklikler önemlidir ve gerçek kılınan şey aslında bizlerin ne kadar öğrenmeye aç olduğudur, öğrendiğimiz ölçüde varız ve gelişim gösterdiğimiz ölçüde yaşayabiliriz. Gelişimlerimiz bizlere yeni ve doğru ufuklar açacaktır. Hep yaşadığım süre içerisinde tasarımlar yapmaya ve tasarımlarımla yeni projelere hayat katmaya devam ettim.

Yeni projelerde var olmak ve yeni projeler elde etmek her zaman bizleri yaşatacaktır. Dünya üzerinde sürekli gelişim parçalarına anlam katmalıyız. Gelişimimize yön verdikçe dünya döngüsünde yer alabileceğiz. Yeni projeler hayatımıza girdikçe ve biz onları büyüttükçe yeni imkanlar oluşacak ve stabil kalmaktan uzaklaşacağız.

Yeni bir şeylere olan inancımızla çalışmak ve yenilik bizlerin aradığı noktalardır. Yeni bir süreç içinde kendimizi gösterebilir ve büyük aşamalar kaydettiğimiz yollara gidebiliriz. Projelerimizi hep genişletilebilir ve geliştirilebilir kılmak zorundayız, projelerimize "bir şeyler yaptık ve bitti" mantığıyla değil "yaptık ve bir şeyler daha yapacağız" mantığıyla bakmalıyız.

Karakter parçalarımızı ancak gelişime odaklayabilirsek varlık hissedebiliriz. Varlık, sürdürülebilirlik doğrusuna eşittir. Varlıklarımıza yeni düşünceler ve imajlar katmalıyız, kariyer açısından kendimizi geliştiren olayları takip etmeli ve gelişim sağlamalıyız... Projelerimizi büyük adımlar atarak daha ileriye taşımalıyız, bir proje olduğu yerde kalmamalıdır. Potansiyel olarak umut vaat eden bir dönüşümü bizlerin yaşaması gereklidir.

Umut ettiklerimizi artık hayata geçirmeliyiz ve bir iş fikrine ulaşabilmeliyiz. Planlarımız ve planlanabilir hareketlerimiz eşliğinde yeni dünyaya uyum sağlamalıyız. Yenilik ve gelişim bizlere kalbimiz kadar yakın olmalıdır.

Geliştirilebilir bir projede çalışmanın heyecanını yaşamak istediğim ve teknolojiye ait olduğum hep doğrudur. Bir nitelik taşımak ve onu geliştirilebilir kılmak için çalışıyor ve daha iyisine ulaşmayı hedefliyorum. 30 yaşında olmam sebebiyle genç fikirlere ve yenilikçi bakış açısına saygım oldukça fazladır. Umut ederim ki hepimiz yeni ve iyi prensipler içinde kendimize birikimlerimiz ile yatırım yapalım.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü