Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek

 Bir kişiye teşekkür etmenin önemini en iyi profesyonel hayatta anlamlandırabiliriz. İnsanlık yıllar boyu bir şeyler yapmaya ve hayat tecrübeleri ile iş yaşamını sürdürmeye devam ediyor. "Teşekkür etmek" iş yaşamı ve diğer yaşamımızda da önemli bir belirginliktir. Teşekkür ederim demekten çekinen insanlardan hiç olmadım ve sanırım olmayacağım. Hayat "insanlık" adına yapılan güzel şeylerle anlamlıdır. Profesyonel anlamda öğreneceğimiz çok şey olduğu ve gelişime açık olduğumuz ortadadır ancak bu yol profesyonelleştikçe bir tutum halinden çıkmaya ve insanlar kendilerini tekrarlamaya başlarlar.

Tekrar eden davranışlarımızı iş hayatına uyarladığımız dönemler olması kadar doğal bir şey yoktur ancak bir gelişime ev sahipliği yapmak isteyen insanlar için durum biraz farklı boyutlarda ele alınmaktadır. İnsanlar birbirlerini kıran ve incitecek davranışlardan kaçınmalıdır. En çok incindiğimiz zamanlarda sessiz kalmayı ve hayatı sorgulamayı sürdürürüz. İnsanlar olarak çok sayıda kişi ile iş hayatında beraber yürür ve çok sayıda planlara ortak tutumlar göstermeye gayret ederiz. Sözlerimizi hep yaşamımıza uyarlayan bir kişi ve benlik gösterebilirsek bizler profesyonel olarak davranabiliriz. İnsanların birbirlerini kırmaları ve kötü düşünceler içerisinde bulunmalarına iş hayatında olduğu gibi, sosyal hayatta da gerek yoktur.

Teşekkür etmek çok ama çok önemli bir davranıştır. Her şeyden önce saygı iş hayatında en önemli faktördür ve saygısızlıklar profesyonel yaşamı en çok zedeleyen unsurlardır. Birbirimiz ile olan ilişkilerimizde hep saygı ve nezaket çerçevesinde olmalıyız. Bir hayatta en çok vakit geçirdiğimiz yer profesyonel anlamda çalıştığımız işletmeler/kurumlar/şirketlerdir. Günde 9 saatimizi orada geçirmek ve 9 saatimize anlam katabilmek durumunda kalmaktayız.

Süreçler içerisinde en çok düşünmemiz ve geliştirmemiz gereken şey aslında kendimiziz. Gelişimin insan için önemini ve iş unsurlarındaki yerlerini en belirgin düzeyiyle bu envanter ile hissedebiliriz. Ne kadar çok hayatta kendimize bir şeyler katabilirsek hayata o kadar pozitif anlamda bakabiliriz. Gelişim sağlayacağımız çok konu ve bir o kadar bilmediğimiz unsurun varlığını kabul etmemiz gereklidir. İnsanlar açısından hayatta motivasyon ve seçenekler önemlidir. Beyinlerimizi biraz olsun serbest bırakmanın zamanı gelmiştir.

Her açıdan insan motivasyonuyla yaşamaktadır ve iş süreçlerinde de bu motivasyonunu bulmalıdır ki kendini o işe ait edebilsin. Hayat boyu gelişim gösterebilecek konularımız varken aynı standartlara takılmak biraz olsun zaman kaybı olabilir. Prosedürler ve uyulması gereken konular sizlerin düşünmesi ve kurallara uyması için vardır. Hayatımızı çok farklı noktalarda ele alabilirsek her türlü noktada bir oluşum başlatabiliriz.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü