Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Üretim ve Ekonomi

 Dünyadaki tüm projelerin üstüne bir projede ülkemiz adına üretmek ülkemizi çok ama çok ileri taşıyacaktır. Gelişim ve dönüşümün önündeki vurgulamak istediklerimiz ile yeni yollar çizmek ve yeni yollarımıza gelişim düşünüşlerini tanımlamak durumundayız.

İnsanlar olarak görevimiz her an yeni bir şeyler düşünmek ve yeni bir şeyler üretmektir. Üretim bu yüzyıllarda ülkelerin kaderlerini belirleyecektir. Bir düşünüş ile bir şeyler yapmak durumunda kalan insanoğlunun bu dönemlerde yeniliği bulması ve yeniliği bir ihtiyaç haline getirmesi gereklidir.

Yıllar içinde büyüyen ekonomik politikalar ve kalkınma planlarının oluşumlarına baktığımızda ekonomik kalkınmanın da ne kadar önem taşıdığını görmekteyim. Ekonomi modelleri üzerine düşündüğümüzde iyi anlayabileceğimiz insanlar arasında yine geçmişteki bir çok bilim insanı ve felsefe insanı yer almaktadır.

İnsanların bilim ve felsefeye bakışları ve öngörecekleri yeni modellemeler yenilik unsurlarıdır. Ekonomiyi anlayabilmek için öncelikle 1723 - 1790 yılları arasında yaşayan Adam Smith ve 1883 - 1946 arasında yaşayan John Maynard Keynes'i incelememiz gereklidir.

Daha sonra detaylı olarak ele alacağım bu iki isim bizlere bir şeyler düşündürtmelidir, o da şudur ki üretim ve ekonomi iki ayrı konu olmakla beraber iki ayrı düşünce biçimi olarak ele alınabilir ancak iki ayrı düşüncenin de tek birleştiği çıkar yolda insanların üretim ile, düşünmek ile kendilerini ve geleceklerini değiştirebilecekleridir.

Üretim ve üreticinin desteklenmesi gerekli bir faktör oluştururken, ülkelerin ayakta kalmaları ve yaşayışlarını sürdürebilmeleri için farklı modeller ve farklı bakış açıları geliştirmeleri gereklidir. Umuyorum ki ilerleyen günlerimizde üretim ve üretici desteklenerek yeni düşünce akımlarına geçebilir ve yerli ve milli olarak yeni politikalar inşa edebiliriz.

Ülkemiz ve refah düzeyimizin artması adına düşünmenin gücünü ve yeni düşüncelere olan tutumları görmek zorundayız. Unutmayalım ki yeni ve iyi teknolojiler üretebilir ve yeni fabrikalar, yeni ekonomik unsurlar oluşturursak ülkemizin geleceğine olumlu değerlendirmeler yapabiliriz.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü