Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Dünya ve Evren

 Güncel olaylara bakış açılarımızla dünyaya bir şeyler katmaya çalışan insanlarız. Dünyaya hepimiz bir şeyler katmaya ve adımlarımızı yeni bir şekilde atmaya çalışıyoruz. Dünya üzerinde her ülke vatandaşlarını ve stratejilerini geliştirmek yönünde amaçlarını ve yönelimlerini seçmiş durumda.  Tüm yaşayan kişilerin olmak istedikleri yerler ve amaçları bulunmaktadır. 

Güzel gelecekler inşa edebilmemiz için bizlerinde gelişim göstermesi ve konularına hakim değerli bilim insanları yetiştirmemiz önemli bir etken ve eğitim de geliştirilebilir boyutlarda yenilikçi yaşamları göz önüne almak durumundayız.

Yenilik ve değişimin öncülüğünde bir yol belirlememiz ve daha akılcı unsurlarda birleşmemiz gereklidir. Yeni amaçlar belirlememiz ve yeni sonuçlara ulaşmamız gereksinimimizdir. Yollar uzun gelse bile insanlar tarih boyunca kendilerini yaşatacak yollar bulmuş ve yöntemler üzerinde çalışmıştır. Yaşayışımıza anlam katmak bizim elimizde ve her yapabileceğimiz şey ölçüsünde yeniden varlığımızı kanıtlıyoruz.

Günler geçip giderken bir şekilde fazlalıklarımızı unutup eksikliklerimizi anlamanın derdine düşmeliyiz. Kitlesel olarak büyüyen bir süreç başlatabilir ve dünya için, insanlık için değişik atılımlara sahip olabiliriz. Unutmayalım ki gelişim ev sahipliği yapan bizlerin bir hikayesidir. Hayat boyu gelişime olan inancım ile yeni düşüncelerin ve yeni prensiplerin peşinde koşmayı kendime yol edindim.

Dünya insanları olarak bir çok bilim insanı ve teorik yönden kuvvetli, güçlü felsefeli insanların varlığını devam ettirebilmeliyiz. Yüreğimizle güçlü eserler ortaya koyarak yarın gelecek nesillere bir armağan bırakmak isteğini taşımalıyız. Zaman az olsa bile içine yeni imgeler koyduğumuz her an zamanı büyütebiliriz.

Bilim ve teknolojinin artış hızıyla düşünmek ve yeni hedefler çizmek için yaşıyoruz. Bağlantılar kurabilmek ve yaşama enerji katabilmek bizlerin ellerinde. Yeni gelişimler ve yeni süreçlerin zamanımıza armağan olması ümidiyle;

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü