Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Yenilik ve Çağ

Yeni çağın en gözde aracı olacak giyilebilir teknolojiler hayatımızdalar ve artık çok çeşitli şekillerde teknolojileri hayatımıza adapte eden bir süreç içindeyiz, uygulama konusunda hiç bir sıkıntı çekmeyen yeni beyinsel güçler aktivite edilmiş durumda... yeni kişisel teknolojiler hayatımıza giriyor.

Geçen süreç içerisinde insanların ihtiyaçlarını karşılayacak gün ve gün gelişmiş teknolojik atılımlar hızlanmaya devam ediyor. Teknolojinin hızı ve insanların yapay zekalara olan tutkuları giderek artıyor. Yapay zeka artık sizin yerinize düşünebilir bir vaziyete gelmeye odaklanıyor. İnsan beyni yapay zeka ile daha gelişmiş otonom yenilikler oluşturabilecek güç dengeleri olıışturuyor ve yeni nesil bu teknolojiyi bir çok aktiviteyi üstlenecek duruma getiriyor.

Giyilebilir teknoloji üretimleri ve teknolojinin bu ilerleyiş hızı düşünüldüğünde geleceğimizin geçmişimizdeki Jetgiller çizgi filmini anımsatacağı doğrudur. Bir yandan insan zekası faktörünü es geçmeden bir başka zeka oluşturmanın yardımlarını yaşıyorken bir yandan bunlara ihtiyaç duyan insanın ne kadar yardıma muhtaç olduğunu kanıtlar bulgulara ulaşıyoruz. Düşünün ki bu teknolojiler ilerleyen zamanlarda insanları devreden çıkaracak bir hale gelecekler. İnsan dahil edilmeden bir çok iş ve işlem yapılabilecek.

Artık insanların bir bakıma bu teknolojik olguların etkisi altında kaldığını ve onlarsız yapamayacağını anlaması şart. Teknoloji sizlere yardımcı olacak bir unsur ve teknolojinin ileri kuşaklardaki boyutlarını düşündüğümüzde bizlerin akıllarına durgunluk verebilecek bir noktaya ulaşabileceği tamamen bir düşünülmüş etken...

Ülkemiz için teknolojik oluşumlar başlatmanın tam zamanıdır. Teknolojik hareketler başlatamazsak yarın oluşacak yeni dünyada adımlarımızın izleri görünmeyecektir. Bir akıl süzgeci ile düşünüp yeni oluşumlara heyecan duymamız gereklidir.

Teknolojiyle yönetilen sistem ve yeni oluşumlar yaratmamız ümidiyle.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü