Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Roller ve Hikayeler

 İnsan rol ve hikayelerine bağlı bir değişim durumlarında, her an kendimize biçtiğimiz roller ve bizlere biçilen roller değişiyor. Biçimsellik ile sembolize edilen karakter yapılarımız üzerlerimiz de bir sorumluluk ve hikaye oluştursa da bu sürecin bir parçası olabilmek size bir değer kazandıracaktır.

İnsanlar zaman içerisinde kendi dünyaları ve çevresindeki kişilerin beklentileri çerçevesinde onun hakkında oluşacak düşünceleri kırmak istemeyecek bir sorumluluk zincirine sahip çıkarlar. İnsanlara yüklenen bu sorumluluk zinciri biraz insan doğası gereği olsa bile bir yandan da beklentiler ve istekler doğrultusunda gelişen genel bir çizgi oluşturmaktadır.

İstekler ve isteme düşüncesi insan bedeninin oldum olası geliştirdiği bir dürtü. İsteklerimiz ve beklentilerimizi nelerin yarattığı konusu ise bir insanın ait olmak istediği dünyayı yaşayıp yaşamadığıyla eşdeğer. İnsan kendisini üst düzeyde ve hayalleri olan bir kişiliğe büründürürse bu onun bir şekilde o amaca ulaşmak için çaba ve gayret ile kendini yetiştireceğine inanması sonucunu geliştiriyor.

Üst düzey bir profile sahip olmak, bir şeylere adım atmak ve onunla beraber niteliklerimiz ve niceliklerimizi bir bedene büründürmek istiyorsak gelişim ve değişim olanaklarımızı zorlamak zorundayız. Bir gelişim teorisine sahip olabilmek için adımlarımızı atarken yere daha sağlam basabilmeyi öğrenmeli ve kuşkusuz bir şeylere inanarak bu gücü içimizde hissedebilmeliyiz.

Zihinsel süreçlerimizi bir yenilik haline getirirsek bunun bizde yaratacağı varsayımlar eşliğinde dünyamızı daha olumlu bir serüvene oturtabiliriz. Yaşayacaklarımıza artı bir değer katacak olur isek bizlerin yörüngelerini değiştirerek çevre faktörlerini iyi hesaplayabilmemiz gereklidir.

Zor zamanlarımız da yola çıktığımız andaki enerji ve motivasyonumuzu hiç bir zaman unutmamalıyız. Bir yol yürüyeceksek öncelikli olarak bu yoldaki negatif varsayılan unsurları da önümüzde bulundurmalıyız. Negatiflikler hiç bir zaman sizi hedeflerinizden alı koymamalı ve hedeflerinize yaklaştığınızın göstergesi olarak bu unsurları aşmaya çalışmalıyız.

Unutmayalım ki yollar bir güç olarak sizlere her zaman geri döner.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü