Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Yapmak İstediklerimiz

 Hayatı boyunca istediği şeyler için çaba harcayan insanlar var ve herkesin hedefleri ve beklentileri var. Kısmen de olsa sizin için yazılan bir şeylerin ötesinde yapmak istediklerinizi hedeflemenizi öneririm. Olmak istediğimiz yerler de yapmak istediğimiz şeyleri yapmalıyız, hayatımız çok kısa. Yarın belirli değilken hala yapmak istemediğiniz şeyleri yapmaya ya da hayal etmeye, onları düşünmeye zorlanmamalısınız.

Dünya üzerindeki her şey maddi açıdan ve manevi açıdan ölçülmemeli, huzura ihtiyaç duyduğunuz anlarınız da olacaktır. Yeni bir bilgi evreni yaratabilir ve kendinize yeni hedefler koyabilirsiniz, dünyadaki tüm varlığa inanışımız ve enerjimizle yeni yolların keşfine ve yeni bir şeyler yapmaya aday olabiliriz. Çözümlerimizi doğru uygulamalı ve hayatımıza anlamlı bir bakış açısıyla bakmalıyız. Hayatta bir şeyleri değiştirebilmek sizin ellerinizde.

Yeni bir çözüm sağlamaktadır bazen umut, umut duyabileceğiniz her şeyi göz önüne almalısınız. Hedeflerimize ulaşmak için azim ve gayret ile çalışmalıyız. Belki belirli bir süre zor olsa bile unutmayalım ki yeni hayatımıza ulaşmamız lazım. Yeni bir şeyler saptamamız ve davranışlarımıza yön vermek zorundayız.

Umutlarımızı hayata geçirmeliyiz, bir şeyler için çalışmalı ve yeni hayatımıza odaklanmalıyız. Uzun ve güzel bir sürecin sonunda umut ettiğimiz şeylere ulaşabiliriz, bunun için zaman olgunlaştırıcı bir faktördür. Zaman bir kalıba sığmaz ve her an yeni süreçlere kapılır. Bir zaman içimizde yaşatıyorsak bu zamanımızı yapmak istediklerimiz yollar uğruna attığımız adımlar ile güçlendirebiliriz.

Yeni yazılar kaleme almaya devam ediyorum ve dün yaptığım gibi farklı zamanlarda farklı konuları çeşitli açılardan ele alacağım yazı dizilerim olacaktır. Farklı düşünüşler oluşturmak adına her gün yeni ve farklı bir yazı ile sizlerle olacağım. Umudumuzu hiç kaybetmeyerek yeni şeylere adım atmak inancıyla...

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü