Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Sosyal Doku

 Hayatımızda olan insanları hepimiz kendimiz seçeriz, bazen hayatımıza giren insanlar sizler için olumlu birer yol gösterici olabilirler.

Yıllar yılları kovalar ve yaşam öykülerimiz oluşmaya başlar, insanların sosyal birer suje olduğunu düşünür isek çok sayıda insanla sosyal çıkarımlar içinde olduğumuz söylenebilir. Çok sayıda insanla görüşür, tanışır ya da vakit geçirebiliriz ancak sayılı insanla muhabbet şeklinde sohbetler oluşturabiliriz. Hayatımızda olan insanlar sayılı kalmalıdır çünkü her geçen saniyenizde yanınızda sizlerle dert paylaşacak ya da sizleri konuştuğunuzda dinleyecek insan sayısı çok ve çok azdır. İnsan sosyalleşmeye çalıştıkça ve çevresinde kalabalıklar oluştukça dünyası bir nebze olsun değişim gösterebilir fakat hiç kimse sizinle aynı yönergede bir yaşam süremez.

İnsanları tanımak ve insan davranışlarını anlayabilmek bir bakıma insana tecrübe katabilir ama hiç bir zaman sizler için yol gösterici olamaz. Çevrenizdeki insanların sizlere bir şeyler katabileceğine inandığınız sürece o insanlarla muhabbet etmekte fayda bulunmaktadır.

Çok çeşitli insanların anlayışlarına ve görüşlerine değer vererek sadece hayatımıza anlam katanları seçebilmek zorundayız. İnsanları tanımak ve onların iyi yönlerini, kötü yönlerini kabul etmek ve değerlendirmek sizler açısından hayatınıza anlam katabilecek noktalardan...

Biraz olsun sosyal bir deneyin içindeyiz tüm insanlar olarak ve o deneyde birer parçayız. Kimliklerimiz, alışkanlıklarımız, hayata bakış açılarımız farklı olsa bile birer bütünün parçaları olarak kalacağız. Seçimlerimiz ve odaklandıklarımıza değişik bir yazımda görüş katacağım ancak hayatımızda olan insanlar ve yaşadıklarımızın etkileri hayatımızda çok şey değiştirebilir bir yapıda.

Bütün ve parçalar şeklinde olduğumuzu unutmadan, yapbozu tamamlamak ve yaşama farklı bir gözle bakmak istemekteyim. Bir parça eksik bırakmamamız bizim elimizde. Bu bütünü oluşturmak için sonsuz azim ve gayret göstermemiz gerekli.

Bütünsel bir yapı oluşturmak ve parçalarımızı tamamlamak beklentisi ile,

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü