Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Eski ve Yeni

 Hepimiz zaman içinde eski yıllarımıza atıfta bulunarak onlara dönmek isteriz. Böyle durumlarda insanların en çok yaptığı şey şarkı dinlemek ve geçmişi yad etmektir. Herkesin geçmişiyle ilgili hatırlamak istediği ve kafasında yer etmiş olayları hüküm sürmektedir.

Klasik bir şekilde kalan ve yaşayan insan sayımız ve onların hayata bakışları karşısında olaylara yeni perspektifler bulmaya çabaladığımız zamanlar olacaktır. Bir alışılmış düzeni değiştirmek çok ama çok güçtür,  Yeni nesillere hep bir önceki nesillerin anlam veremeyişleri ve düşüncelerin uyuşmaması bundandır.

Hep bir sonraki nesiller teknolojik olarak daha üstün bir noktaya denk geldikleri için hayata bir sıfır daha önde başlarlar. Bizlerden sonraki çoğu nesil de bu durumun içerisinde yer alacak. Bir kültür yapı taşımız üstüne inşa ettiğimiz ailesel alışkanlıklarımız ve hiyerarşiler gün geçtikçe değişecekler. Kültürümüzü sabit kılmak değişen dünyada değişmesi güç bir adaptasyon süresi gerektirse de zaman içerisinde bir şeylerin yerini yeni oluşumlar alacak...

Biz dünyada sadece misafir olarak yaşadığımızı fark ettiğimiz zaman sadece yaşadığımız süreçlerin içinde büyüdüğümüzü fark edeceğiz. Dünya hızla değişecek ve değişim şarttır... "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.", bazen anlamlandıramadığımız şeyler ve olaylara bakış açılarımız ile yeni nesillerin bakış açılarındaki farklılıklar üzerine düşünmek zorunda hissetmek zorundayız kendimizi.

Sorgulamak zorunda olduğumuz bir dünya gerçeği ile karşı karşıyayız, dünya her geçen gün daha yeni, daha iyi, daha profesyonel ve vasıflı kişileri hayatımıza çıkartacak. Değişimle beraber çıktığımız yollarda yeni düşünceler edinmeyi öğrenmemiz şart.

İnsanlar olarak görecek onlarca hatta binlerce çok şeyimiz var, eskilerin değerini bilerek ve taşıyarak yeni düşüncelere saygı göstererek dünyayı anlamalı ve yorumlamalıyız. Hiç birimiz değişime karşı duramayacağımızı bilmek durumundayız.

Yeni zamanlara, yeni günlere, yeni saniyelerimize selam ile.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü