Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Sonsuzluğu Kasım'da Anlamak

Kasım hüzünlüdür bizler için, her kasım geldiğinde bir kez daha dökülür yapraklarımız hüzün ve aşk ile, cümlelere sığdıramayız hüzünlerimizi ve her cümle kurduğumuzda gözlerimiz yaşlı ama yüreğimiz ve bedenimiz onur ile dolar.

Gençliğinde öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi onun adına "Kemal" adını ekler ve artık Mustafa Kemal'dir o büyük dahi. Kemal adı ona bu kadar yakışabilir. Her elbisesini kendi tasarlar  dahi ve zarif yürek, her planın da bir akıl noktası vardır ve tarih onu Türk'ün atası Mustafa Kemal Atatürk adı ile anacaktır.

Aşk kasımlardadır bizler için, özlemek kasımlarda hayat bulur, Anlamak Kasım'da bir SONSUZ olur...

Okuduğu kayda geçen kitap sayısı 3997, okuyup kayda geçirilmeyenleri saymıyorum, cepheye sandıklar içinde kitaplar götüren bir yürek. Sözü aydınlatır hepimizi, "Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir, benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir." deyişiyle bir yürekten milyonlarca yürek olur... sandıklar dolusu kitap neden taşır bu yürek her cepheye? Bilir o yürek çünkü her zaferin kazananı bilgi açlığı çekenidir, araştırandır ve geleceği görebilendir.

Biz okudukça anlarız, düşününce söyleriz ya da hissedince önümüze bile bakmayız, biz onun gençliğiyiz. Biz onurlu bir milletin nesilleriyiz, bu bedende can oldukça sonsuzluğu anlatacak her kasım bizlere ve her sonsuzluk aklımıza geldiğinde bilesiniz onu hatırlayacağız.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü