Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

2021

 Herkes için iyi bir sene olur umarım, zaman geçiyor ve büyüyoruz, hayattan isteklerimiz ve beklentilerimiz var. İnsanların birbirlerine bu yılın bir gününde teşekkür etmesi ve sohbet edebilmesi bile hala bir umudun olduğunu gösteriyor yaşamak için.

Günler geçip giderken bizlerden de alıp götürdükleri var yılların, her birimizin hikayesi çok farklı ve farklılaşıyoruz, büyüyoruz... Hayata bakış hikayelerimiz yıllar içinde yaşlanıyor. Bu yıl biraz olsun farklı ve herkes için kendine dönüş anlamında biraz olsun olumlu geçti. Yıllar içinde yaşlandığımız ve yeni tecrübelerimizin olduğu kaçınılmaz bir gerçeklik. Bugün biraz olsun umut ederek uyandım güne ve umut ediyorum ki eksiklerimizi tamamlayabileceğimiz, öğrenebileceğimiz ve gelişebileceğimiz bir yıl olacak 2021, dünya sağlık alanında tuhaf şeyler yaşarken bizlerde ürettiklerimizle katkımızı dünyaya sunmaya çalışıyoruz. Bugün "Eksik Bir Şey mi Var?" şarkısını dinlerken hep takıldığım mısralarda yeniden takıldım... zaman ilerlese bile bazı şeyler değişmiyor ve değiştirilemez. "Terliklerimle gelsem sana, sonunda aşkı bulmuş gibi..." bu şarkının bu bölümü beni her zaman çok etkilemiştir. Biliyorum bir gün dilediğim şey gerçek olacak ve biliyorum eski hikayelerde bir yeni başlangıç yaşayacağım. Umut her zaman var.

Bugün yıl başı için güzel hediyeler aldık, dostlarımızı aradık, iyi ve güzel yıllar diledik bir bir değer verdiğimiz insanlara. Bugün bu yüzden bile özel bir gün olabilir tüm insanlık için. Durmadım ve bugünün tarihini araştırdım. Tarihte araştırırken "Ayaz Ata" ile tanıştım. Türk Altay ve Orta Asya mitolojisinde Kazaklarda ve Kırgızlarda soğuk tanrısı olarak isimlendirilmekte. Ayas Han olarak nitelendirilmekteymiş.  Ayaz tüm Türk coğrafyasında soğuk anlamına gelmektedir. Kazaklarda bu karakter Noel Baba ile özdeşleşmiştir. Kazaklarda bu karakter soğuk havalarda açları doyuran ve açlara yardım eden bir evliyadır. Kazaklarda soğumbası denilen bir eğlence düzenlenir. İlk karın yağması ve ilk soğuğun basması ile kutlanılmaktadır. Muazzez İlmiye Çığ Türklerin çam ağacı süslemesinin onların geleneği olduğunu anlatıyor. 

Tarih bilinmezliklerle dolu bir hikaye, bir hediyeleşmenin ve bir kültürlerin ürünü olan geçmişimizi iyi bilerek zamanı değerlendirmeliyiz. Bir "yuğ" adetini hala nasıl koruyorsak bunları da korumamız ve yaşatmamız önemlidir. Bugün aramadığınız kişileri arayın ve onların hatırlarını sorun. insanlara hediyeler alın, bir günde olsa değişim ve dönüşümle hayatınıza yeniden başlayın. 2021 umut dolu ve güzel olacak... inanın ve Allah'a dua edin, çünkü o dualarımızı kabul eder, iyilikler yapalım ve zamanımızı iyi bir şekilde değerlendirelim. Değişime inanın, değişim kaçınılmaz bir sondur. Herkese sağlık dolu iyi seneler dilerim.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü