Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Arayalım, Soralım

 Bugün sizlere dünyanın en ünlü arama motoru olan Google'dan söz edeceğim, 1998 yılında kurulan bu şirket, gün geçtikçe sosyal olarak hayatımızın tam ortasında yer almaktadır. İnsanların teknolojiye olan ilgisi ve ihtiyacı bu kadar artmışken, Google Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuş ve gün geçtikçe toplumlara yayılmaya başlamıştır.

Google bugün dünyanın en önemli yapı taşlarından ve dünya üzerindeki herkesin hizmetinde, dünya üzerindeki herkes bir şeyden emin olamadığında veya en basitinden bir şeylere ulaşım sağlaması için ulaştıkları tek sığınak noktası haline gelmiştir. Bugün şirketin büyük noktalara gelmesinin alt yapısında teknolojik fikirler ve teknolojik döngüsel gelişimin hikayesi yatıyor.

Google bir fikir olarak büyüme ve gelişimini sürdürürken 2006 yılında Youtube'u satın aldı. Gelişim hikayesinde sınır tanımayan Google yeni adımlar atmaya ve yeni gelişimlere kapı açmaya devam edecekti. Youtube gibi büyük bir gelişim yaratan bir devin alınması da Google'ın hanesine pozitif olarak yansıyacaktı.

Bugün dünya üzerinde herkesin bildiği bir marka olabilmek ve herkesin kullanım sağladığı bir platform olabilmek çok ama çok değerlidir. Bugün Google'da meydana gelen bir server sıkıntısı (tahminlerimce) yüzünden bir anda dünyaya kilit vuruldu. Alışkanlıklarımız ve beklentilerimiz ölçüsünde bu hatanın yaşandığı dakikalar arasında dünya olarak endişelendiğimiz söylenebilir.

Hepimizde bir kaç dakikalık bu hata unsurunun yarattığı endişenin büyüklüğü vardı ve hepimiz bir kaç dakika da olsa ekran karşısında bakakaldık. İnternet ve sosyal ağların hayatımızda ne kadar varlık gösterdiğini ve bir şeylerin yokluğunun sıkıntısını çektiğimizi alışkanlıklarımız bizlere bir kez daha gösterdi, özetle iyi ki varsın Google, iyi ki hayatımızdasın.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü