Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Gelecek ve Planlar

 Hayatta kim olmayı seçtik? Hepimizin hedefleri ve yansımaları var mıydı, şuan nesin, ne için varsın, dünya ve evrenin yaratılış öyküsünde yerin nedir? Kim olmak isterdin? Cevap aramak istediğimiz soruyla ilgili şuana dek yaptığımız işleri ortaya döktüğümüzde bu sorulara kesin yanıtlar bulabilme şansını yakalayacağız. Biriktirdiklerimizi ve yapmak istediklerimizi öne sürme zamanı gelmedi mi?

Kişisel döngülerimizin yanı sıra hiç birimiz içinde bulunduğumuz yaşamın senaryolarını önceden çizemiyoruz ve senaryolarda ancak bir sonraki adımımızı atarken neler yapabileceğimiz konusunda kararlar verebiliyoruz.

Döngüsel olarak yaşam felsefemiz ve yaşadıklarımız içinde vücut bulan "günleri geçirme" taktiğimizin olduğu kesin. Günlerimizi hiç birimiz daha sonraki aşamalarda neler olabilir sorusunu sorarak geçirmiyoruz, sanırım biraz yöneldiğimiz şey "günü geçirme çabası" olarak karşımıza çıkıyor.

Hepimiz olmak istediğimiz yere ait olabilmeyi planlayarak yaşamayı seçemedik. Yaşam döngüsü üzerinde döngülerimizi hep bir rastlantılar bütünü olarak yaşadık, bu insanın düşüncesi ve var olan yaşamı kabullenmesi ile açıklanabilir, ancak şu var ki hepimizin yapmak istedikleri ve yapmaya çalıştıkları hep potansiyel bir oluşum olarak hayatımızda var olacak.

Yeni günlerimizi düşündüğümüz şeyleri yaparak geçirmenin olumlu etkisiyle yaşamalıyız, baştan başlamak ve genişletmek, geliştirmeye alışmak zorundayız. Hepimiz şu bulunduğumuz zaman dilimine adapte olmayı seçtik sanırım ve bulunduğumuz zaman dilimine ait olmayı planladık.

Dünya gelişim gösteriyor ve biz olduğumuz yerde saymaya devam ediyorsak bir problem var demektir. Gelişime inancımızla bağdaştırdığımız düşüncelerimizi beyinsel bir aktiviteye çevirme zamanı geldi ve geçiyor. Çeşitli söylem birliklerimiz ve çeşitli düşüncelerimizin varlığı bizlerin iyi hissetmesine neden olacaktır. Şimdi önünüzdeki ve aklınızdaki projelerinizle barışın ve onları masaya koymaya hazırlanın, çeşitli akıl ve fikir aldığınız insanlarla bunları paylaşın, yaşam çok geniş ama bir o kadar da kısıtlı bir yelpazedir.

Aklınızdaki fikirlerle bugün barışıp, onları uygulama noktasına geçin ve onları uygulayın. Yarın çok geç olabilir...

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü