Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

La Casa De Papel

 Bugün konumuzda bana çok enteresan gelen bir şeyi sizlerle paylaşmak düşüncesindeyim. Bugüne kadar hiç sizlere bir dizi değerlendirmesi yapmadım ve her gün yazacağım yazıları önceden planlayan biri değilim. Yazım dilim bir sohbet tarzını yansıtan bir dil ve sohbet etmeyi, düşüncelerimi aktarmayı her zaman için severim.

Evet son beğeniyle takip ettiğim dizilerden birisi olan "La Casa De Papel", diziyi izlerken genellikle bir mantık aradığım ve sürükleyici bir dil/senaryodan hoşlandığım doğrudur. Değişim gösteren ve bir dahaki konusunu merak ettiğim diziler arasında bu dizi yer almakta. Dizi kurguları ve senaryosu çok zekice tasarlanmış bir bütün içerisinde ve Türkçe adını arattığım zaman Google Translate'den dizinin adı İspanyolca "Kağıt Ev" şeklinde çıktı. Bu kurguya bu anlam nasıl bağlanacak gelecek sezonlarda görmeyi istediğim bir teori... ancak çok değişik bir şekilde her yeni bölüm de ilginç ve tuhaf bir olayın yaşanması ve bu olayların kurgusal düzen bakımından diziye adapte olması çok ilgimi çekmişti.

Diziden sizlere bölümler hakkında fikir vermeden bahsetmek isterim ancak izlenilmesi ve seyredilmesi gereken bir bütünlüğü taşımakta. Karakterler ve dizideki olaylara bir insan olarak baktığımda biraz olsun "Daha neler gerçekleşebilir?" sorusunu sormamı sağlayan bir dizidir.

Etkileyici görsel ögeler ve inandırıcılık bakımından bir bakış açısı ile işlenmiş bu dizinin yapısı doğrusunu söylemek gerekir ise beni oldukça etkiledi. Kurgusal olarak bir plan düzlemine oturtulmuş bir senaryoya sahip ve hayatta çok şeylerin imkansız olduğu düşüncesini yıkan bir yapıya sahip. Şöyle bir baktığım zaman televizyon kanallarına çok sayıda dizi görmekteyim ancak beni etkileyebilen ve mantık aratan diziler çok ama çok az durumda.

İyi bir değerlendirme yapmam gerekirse ilk bölümden son bölüme kadar bir amaç dahilinde planlanmış stratejiler içeren dizilere tutkun olduğum söylenebilir. İzleyiciyi ekrana bağlayan şey de aslında bu küçük detay ve bu dizi için senaryo olarak çok iyi işlenmiş durumda.

Alex Pina tarafından yazılan senaryosuyla "La Casa De Papel" benim için bir vazgeçilmez oldu. Netflix bu dizinin haklarını elinde bulunduruyor ve Netflix yapımı bir sürü diziyi yeni ve güzel bulduğum söylenebilir. Netflix ekibine ve bu diziyi çeken tüm ekibine ve oyuncularına teşekkür ediyorum, gelecek sezon neler olacak merak ile bekliyorum.

Dizinin tüm oyuncularına başta "Alvaro Morte, Itziar Ituno, Pedro Alonso, Ursula Corbero, Alba Flores, Miguel Herran, Jaime Lorente" tüm oyuncularına ve tüm teknik ekibine teşekkür ediyorum.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü