Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Merhaba

 Emek harcarız belli şeylere, yıllar geçse bile hala emek harcayanlarımız vardır içindekilere. Bazen bir işe emek harcarsın hiç durmadan, bazen saatlerini verirsin, günlerini, aylarını, yıllarını... Seni büyüten şey budur işte çocuk, insan emek harcadığı kadar büyür içinde, emek harcadığı kadar karşılık bekler, bazen alır emeklerinin karşılığını insanlar, bazen alamaz ama bir ömür geçirmiştir o emek uğrunda ve onun öğretileri ile bir geleceği planlar.

Emek bu yüzden kutsaldır işte, emek sarf ettiğin her an için senden bir zaman veya çaba gider. Tatlı bir huzuru vardır emeğinin karşılığını almanın, bir iş yapıyorsan emeklerinin karşılığını yıllar içinde alabilirsin mesela ancak senin o yıllar içinde oluşturduğun kariyer planı ve çabalar planı hayatta hiç öğrenemeyeceğin kadar bir şeyler öğretir sana.

Bir emek verirsin ve hayal edersin, hep bu şekilde gelişir hayat. Hep öğrendiklerinle ikinci adımını planlarsın. Plansız bir yaşam her an bozulmaya mahkumdur. Yıllar geçtikçe sadeliğinle kalmayı başarabiliyorsan tecrübe edinmişsindir. Sadelik güzel bir dokunulmazlıktır hayatta, sadelik yaşanılırsa huzur olabilir sadece...

Emek ve çalıştığın şeylere bak bugün, arkada neler bırakabildin, neler bırakabildik? Yol ve yöntemlerimizi doğru seçebildik mi hayatta? Güzel gidiyorsa bir şeyler ve arkanda bıraktıklarına gönül rahatlığı ile bakabiliyorsan bir şeyler iyi gidiyordur, öyle olmalı zaten. Ne demiş büyüklerimiz, "Azıcık aşım, kaygısız başım." doğru bir söz bir bakıma.

Bugün bir şeyler planladı ve yaptıysan ve hala bir şeyler planlayabiliyorsan yaşıyorsun demektir. Planlamalar yapmaya ve iyi güzel günler yaşamaya inanalım ve iyi ve güzel günlere sığınalım.

Yaşam bir evrim ve hepimiz büyüyeceğiz, güzel günlerde büyümeye bugün "merhaba" diyelim, yeni bir umutla, güzel günlere bir "merhaba"

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü