Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Biraz İçsel Sohbetler

"Her gün yeni bir yazı" kodu ile çıktığımız yolda benim için önemli olanları ve önem verdiğim konuları sizler ile paylaşmaya devam ediyorum. Her gün insan ne düşünebilir ve niye her gün yazar sorularını sorduğunuzu farkındayım. Benim hayatımda yazı çok önemli bir yer taşıyor ve en iyi kendimi yazarak anlatan bir insan olmam dışında konuşmaktan da zevk alabildiğim konuları sizlerle paylaşmak niyetinde oldum ve olacağım.

İnsanın hayatında çok önemli ve ayrı yere koyduğu anlar ve noktalar vardır ve her insan için bu değişim göstermektedir. İnsanlar bir şeyleri yaşar, büyütür, profesyonellik katar ve anlamlandırır, hep yeni bir başlangıç peşinde koşuyor oluşum bundan dolayıdır. Hayatta her şey belirli noktalara ulaşmak için var ve belirli noktalara geldiğinde anlam taşır, anlamını kaybetmemelidir.

Emek verdiğimiz hiç bir işi yarım bırakmamalıyız ve emekle devam etmeli ve üzerine sağlam noktalar inşa etmeliyiz. Hiç bir şey kolay elde edilmiyor ve kolayca olmuyor. Sağlam bir şeyler inşa etmeye kimi zaman baştan başlayarak kimi zaman yeniden başlayarak ulaşabiliriz. Her gün her yeni başlangıç için bir zamandır ve o zamanlar harcanmamalıdır. Zaman insanı olgunlaştıran şeydir ve içimizde geçmişimize kızdığımız ve zamanında yaptıklarımıza öfkelendiğimiz ve anlam veremediğimiz anlar olabilir. Yeniden başlamayı bilmekte bunun için geç kalınsa bile bir güzel düşüncedir. Hayat hep eksiklerimizle bizi yüzleştirecek ve her geçen gün büyümeyi öğretecektir.

Biz öğrenmeyi isteyelim ve öğrendiklerimiz ile yol almayı bilelim... zaman sınırlı bir eğri ve her zaman yaşayamayacağımızı bilerek, geçmişten ders çıkararak anlam aramalıyız varlığımıza. Hep düşünceli oluşum bu yüzdendir, çocukluğu ne kadar özlediğimi anlatamam sizlere ve ne kadar çocuk kalmak istediğimi, bazen büyüdüğümü zannettiğim o günlerde aldığım yanlış kararlarımı bugün hala sorgularım. Yanlışlar yaptım ve bunu bir ömür belki çekeceğim. Benim haritam belirli, benim yolum belirli, her şeyim belirlidir artık... "insan 30 yaşında böyle şeyler yazar mı?" bazen yazmalıdır.

İçsel bir yolculuğa sürüklendiğim bugünlerde yolculuğumdan sizlere biraz olsun bahsetmek istedim, hepinize saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü