Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

23 Nisan 2021 Yazım

 Bugün 23 Nisan 2021 ve günlerden cuma günü, aslında güzel bir geçmişe sahip olan insana fikir ve adanmışlık veren bir gelecek işaretidir bugün... bugün dünyanın tüm çocuklarına ve çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bıraktığı bir mirasın yıl dönümüdür.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ü anlamak geleceği anlamaktır ve onu düşlemektir. O geleceğin en küçük nesillerden başlayarak geleceği oluşturacak gençler ve çocuklardan oluştuğunu ve güzelliklerle devam edeceğini tarihe geniş sayfalar uyandırarak yazmış bir dehadır. İnsanlar geleceklerini ararlarken ve ailelerinin devam etmesinin adına yenilenen bakış açıları ile yeni nesiller dünyaya getirirler. Bu yeni nesiller tarihimizin en önemli parçalarını oluşturacak ve gelecek yıllara bakıldığında bu dönüşüm devam edecektir.

Çocuklar yarınımızın işaretleridir ve bir çocuğun görüş açısından tüm dünyayı anlayabiliriz. Yeni nesillerimizde ne tipte gelişimler olacak ve dünyamız nasıl şekillenecek gibi sorular sorduğumuzda en önemli parçamız olan çocuklarımıza bakmalıyız. İlerleyen günler ve ilerleyen yıllar bizlerin olduğu kadar çocuklarımızın da bilinçleri ile aydınlanacaktır. Dünya yeni teknolojik gelişmeler ve yeni kilometre taşlarını fazlasıyla hızlı bir şekilde atarken bizlerde bu kilometre taşları ile yoğurulmaya ve gelecek beklentilerimizi aşama aşama hayata adapte etmeye devam edeceğiz.

Gelecek yeni nesillerimizin ellerindedir ve unutmayalım ki bizleri gelecekte temsil edecek nesiller bugünden yetişen yeni jenerasyonlardır. İçimizden bilim insanları, tarihçiler, öğretmenler, filozoflar, düşünürler, matematikçiler,  bilgisayar programcıları, mühendisler vb. çok sayıda mesleğe mensup bireyler çıkacaktır. Biz her günümüz ile bir çocuk olarak yetişmeyi ve öğrenmeyi ilke edinmiş insanlarız ve her geçen gün daha çok araştırmalar içerisinde büyüyor ve şekilleniyoruz.

İnsanlar ne kadar büyüselerde hala bir yanları çocuk kalıyor ve kalacaktır. İçimizzdeki çocuğu öldürmeden yaşamalıyız ve dünyayı anlamlandırmaya çalışmalıyız, gelecekte bizi nelerin beklediğini hiç birimiz kestiremiyor ve anlayamıyoruz. Gelecek güzel günlerin habercisi olarak devam etmelidir...

Geleceğimizin yeni nesilleri tüm çocuklarımızın ve bizlerin "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor ve gelişimin en önemli parçası olan yeni nesillerimize ve kendimize başarılar diliyorum. Gelişim bizlerin öncüsü olacaktır.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü