Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Yaşam Tarzları İçerisinde - Döngüsellik

 Her an yeni bir döngünün içerisinde olan insanlarız ve çalışmalarımızda, yaşantımızda kendimizi bir döngünün içine hapis edebiliyoruz, bazen bir davranış veya bir olguya hapsolurken bazen çeşitli nedenlerle kendi beynimizde oluşturduğumuz olgularla kendimizi hapis ediyoruz. Döngü ve döngüsel olaylar biz dünyada olmasak bile sürekliliğine devam edecektir.

Hepimiz bir yaşayışlar bütününün parçasıyız aslında, hepimizin kodlandığı bir tablo ve içinde büyüttüğü ağaç sarmalları var, toprak bizlere hayat veriyor ve hepimiz yaşam buluyoruz. Genetik ve eşsiz kromozomlar ile çevrili canlılarız. Kalıtımımızda ne varsa hepimizde biraz olsun aynı bakış açıları yaşıyor. Tıp bizlerin başlangıçlarını ve bütünsel olarak varlığımızı araştırıyor ve bilim ile açıklamaya çalışıyor. Hepimiz bir canlıyız ve gün gelecek hepimiz yok olacağız.

Yeni nesillerimize bir şeyler bırakmak istiyorsak biraz olsun içimizdeki var olanları dışarı ile paylaşmamız gereklidir ve sarmal döngüsü ile hep beraber yeni oluşumlar oluşturmaya devam edeceğiz. Bugün bu yazıyı kaleme alırken biraz olsun hayatın bir sarmal olduğunu ve hepimizi içine alarak ilerlediğini, devam ettiğini hissederek bir şeyler yazmak istedim...

Uzun yollar aşacak ve yeni bir sürü tecrübeye ev sahipliği yapacağız, bir sürü başlangıçlarımız olacak ve hayatın ritmi bizi içine alacak... durum ve yapı olarak yeniden, yeni fikirler ile gelişimimize devam etmeliyiz. Sürüp giden çok çabamız ve varlığını anlam bulduran konularımız var. Bugün biraz yorgunum yazımı bu nedenle kısa olarak tutuyorum, hepinize saygılar dilerim.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü