Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Anneler Gününe Özel

 Hayatımızı anlamlandıran tüm kadınlar, saygıyı öğreten, sevmeyi öğreten ve çocukluğunu öğreten tüm kadınlar iyi ki varlar. Bugün anneler günü ve annelerimizin ellerinden öpüyor ve onlara saygılarımızla bir demet çiçek yolluyoruz.

Dünyadaki her gün insan için özel bir gündür ve dünyadaki tüm günlerde bir varoluş başlar, bir yenilenme başlar, dünyadaki her yenilenmeye bir isim vermek gereklidir ve yollarda yalnız yürümemenizi sağlayan en önemli can parçanız annelerimizdir.

Bugün anneler günü ve tüm annelerimizin anneler gününü en içten seslerle kutluyorum. Bugün duygusal bir yazı yazmak yerine onların bizlerde oluşturduğu güvene ve karakterlerimize teşekkür edeceğimiz gündür.

Dünyadaki herkes için kendi annesi bir tanedir, benim içinde öyle ama bugün sizlere duygusal bir yazı yazmayı doğru bulmadım ve annelerimizin değerlerini bilmemiz gerektiğine işaret eden bir yazı yazmaya gayret edeceğim.

Sizi yetiştiren kadın ve sizi olgunlaştıran, düşündürten, düşünceleriyle çevrenizi ve olgunlaşmış düşüncelerinizi aydınlatan kadındır anne, dünyadaki herkes bugün o kadınlara teşekkür edebilmelidir. İçinizde bir parça bile kırılganlık varsa onlara karşı hemen atın demeliyim çünkü onlar yaşamlarını bizlere adadılar, sorgusuzca sevdiler bizleri, hatalarımız oldu yanımızda oldular ve yol gösterdiler. Lütfen onları üzmeyelim.

Hasta olduğumuzda yanımızdaydılar, üzüntü duyduk yanımızda oldular, kaygı duyduk düzeltmeye çalıştılar, her gün yemeklerimizi hazırladılar, her gün bizleri eğitmeye, yönlendirmeye çalıştılar, dünyada hiç kimse bizleri anlamadığı zaman onlar anlamaya çalıştılar, bizlerin yanında yer almayı seçtiler.

Bizler için çok önemliydiler ve her zaman öyle kalacaklardır. Bizleri yetiştiren kadınlarımıza ve tüm annelere saygı ile teşekkürlerimi sunuyorum, bugün sizleri ağlatacak veya üzecek bir unsur bulunan yazı yazmayacağım. Kesinlikle böyle şeylerden kaçınan bir insanım. Her daim bu hassasiyetimi yanımda taşımaya özen gösteriyor ve böyle yetişmeye çalışıyorum.

30'unda bir adamım artık yaşım aldı başını gitti, "yaş 35 yolun yarısıdır" dememize çok az bir zaman kaldı,

Dünyadaki tüm annelerin ve benim annemin anneler günü kutlu olsun, onlar iyi ki varlar. Hayatıma anlam katan tüm kadınlar iyi ki varsınız.

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

  1. Gercekten annelerimiz cok ozel insanlar ..dunyada insanligin devamini herinsani anne doğurdu..besledi sevgi verdi egitti buyuktu ..acilarimizi paylasti.. ne mutlu anneleri olanlara.. yuregine esenlikler mutlu oldum.. sevgi ve isikla kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm anneler, anne adayları kesinlikle değerlidir ve annelerin yürekleri ile dünya hayattadır. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Sadece yazılarla ilgili mesajlar yayınlanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü