Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Nasılsınız?

 "Nasılsın?" sorusuna verdiğimiz cevaplar kadar aslında nasıl olduğumuzu bilmenin de artılarını yaşayabileceğimiz durumlar var... her gün ruh hallerimize ve düşüncelerimize maruz kalan bir içsel döngüyü yaşıyoruz. İçsel dürtülerimiz ve değişen ruh hallerimize bir karakter yükleme çabasındayız çoğu zaman.

Kişisel düşüncelerin yanı sıra sizlerin hayat görüşleri ve hayattan beklediklerinizi ölçmenizin zamanıdır artık. Bir şeylere uyum sağlama sürecini yaşıyorken bile zorluklar yaşıyorsanız ve hayat beklentileriniz daha ötesindeyse yaşadığınız şeylerin, yeni bir şeyler yapmanın zamanıdır.

Değer görmek istiyorsanız hayattan ve kişilerden bir değer bütünü oluşturmanız şart, buda kişisel gelişim ile bağlantılı. Kişisel gelişim düzeyinde bir noktalar kümesi oluşturmalıyız. Sizler için değerli kılınan şeyler başkaları için önemsiz olabilir.

Kafamızda net düşüncelerimizin varlığı ile bugün ne yapabileceğimizin, neler başarabileceğimizin sorularına net yanıtlar verebiliyorsak bir şeyleri kafamızda planlamış ve düşünmüş sayılabiliriz. Bir şeyler oluşturmanın ve yeniliklere isim koymanın tam zamanıdır.

Bizler düşünce ve yapısal değişimler ile yeni oluşumlar inşa etmeye hazırlanmalıyız. Gidişlerimizin ve dönüşlerimizin yapısal neticelerini almak için planlar yapmak ve yeni gelişmelere ev sahipliği yapmak durumundayız.

Yeni ve gelişmiş süreçler oluşturmaya ve yenilikler planlamaya hazırlanalım.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü