Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Farklılık

 Bugün sizlere farklı olmaktan söz edeceğim, farklı olmak insanlar için ayırt edici bir özelliktir. Kendimizi farklı kılmak adına yapabileceğimiz çok ama çok şey vardır ve insanlar farklı olabilmek adına yaşamlarını sürdürürler.

Kendimizi farklı kılmak adına bütün çabamız ve çabalarımız ancak bunu bir yaşam felsefesi haliyle yaşamak daha farklı bir durumu niteler... hepimiz bir şeyler yapıyor ve işlerimiz yanı sıra sosyal hayatımızda yaşadığımız sıkıntılarımız ve hayat felsefemizle dünyaya bir anlam katıyoruz. Farklılıklarımız düşünsel olabileceği gibi, sanatsal ve nitelikselde olabilir.

Niteliksel olarak kendimizi yetiştirmek ve yapılamayanı yapmak her zaman tek amacımızdır insan olarak. Kimi zaman çok ama çok geniş bir yelpazeden bakar dünyaya insan, kimi zaman ise yaşadıkları ve öğrendikleri ile yetinmeyi alışkanlık haline getirir. Bilgi edinmek ve zamana uyarlamak konularında insanlar yalnız olduğunu düşünebilir, ancak şu var ki çeşitli insanların bilgi ve görüşleri çerçevesinde dünyayı aydınlattıkları bir bilinirliktir. "Dahi Hayatlar" başlıklı yazımda bu konuya kısa bir deyinim gerçekleştirmiştim.

Günler geçer giderken farklı insanların aramızdaki varoluşlarını sürekli hissettiğimiz doğrudur. Dünyaya gelişimizin bir amacı olduğu ve dünyaya geliş amacımızın bir şeyler yapmak olduğu açık ve net bir şekilde ortadayken bir şeylerin değişmesi gerektiği ortadadır. Artık gelişim göstermeli ve bir şeyleri değiştirmeye başlamalıyız. Sizce sanatla uğraşan insanlar neden kendilerine has bir şekilde özellikleri olan insanlardır? Hemen cevaplayalım, sanatla uğraşan çoğu insan varlığa bir şeyler yapma, var olmak adına bir şeyler planlama duygusu ile yollarına çıkarlar. Sanatçı olarak gördüğümüz çoğu kişinin bir farklılığı ve farklı bakış açıları bulunmaktadır. Bu onları özel kılar ve sanatla uğraşan tüm insanlar gibi bilim üreten tüm insanlarda birer sanatçıdır.

Varoluş felsefesi edinebilmek ve insanlarla geliştirilebilir bir prosedür de bilim sohbetleri etmek bizlerin yapılarını ve yapı taşlarını güçlendirecektir. Bir nitelik ve perspektif yakalamak çok ama çok önemlidir. Yorumlamalarımızı öz düşüncelerimiz ile birleştirerek gelişim göstermenin vaktidir. Bizlerin ve sevdiklerimizin farklı görüşlerden farklı şeyler savunmaları kadar, kendi içimizde düşündüğümüz öz düşüncemizin anlamı da önemlidir. Düşünmek ve düşünceye yönelmek zorundayız. Çok ama çok büyük düşüncelerimiz var.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü