Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Fırsat Yaratmak

  Pandemi zamanlarını değerlendirmeliyiz ve yeni önümüzde duran fırsatlara bakmalıyız. Gün geçiyor ve yeni bir günaydın ile uyanıyoruz sabaha, pandemi dönemini bir fırsata dönüştürmek sizin elinizde. Bitkin ve yorgun anlarınızdan artık uzaklaşmak durumundasınız. Evrendeki enerjiyi içimize çekmeliyiz.

Biliyorum yaşadıklarımız ve evrende yaşananlar çok ama çok negatif yönlerimizi besliyor zaman zaman. Negatif bakıyoruz hepimiz dünyaya ve negatif enerjimizle negatif yönlü kararlar alabiliyoruz. Bir tutulum sürecini fırsatlara çevirmekte negatif yönlü düşüncelerimizi biraz olsun azaltabilir.

"Nedir bu fırsatlar?" derseniz şöyle bir gerçeklik anlatabilirim sizlere. Hayatta yalnız kaldığımız zamanlar çok kısıtlıdır ve yalnız kalabildiğimiz her an düşünmeye devam ederiz. Düşüncemizi negatiflikten ziyade pozitif bir tarafa yansıtmak/eğip bükmek bizim elimizdedir.

Çeşitli aktiviteler yapmak, çeşitli filmler izlemek, kültürümüzü genişletmek, çeşitli müzelerin 3d hallerini internetten gezmek bile çok ama çok önemli ve bizleri pozitif etkileyecek bir oluşum. Zamana karşı yarışan bireyler olarak bir dakikamızın bile önemi çok büyüktür ve bir dakikada dünya için bir şeyler yapabileceğimiz gibi bu zor günlerde kendimiz içinde bir şeyler yapmaya aday olabileceğimiz durumlar yaşıyoruz.

Zaman zaman insanlar işlerinden, güçlerinden dolayı hayatlarına ve kendilerine zaman ayıramamaktan şikayet ediyorlar ve suçu hep bir başkasına atıyorlar. Zaman içinde yaşlanmamız ve zamanın akıyor olması bizler için kaybetmek istemeyeceğimiz anları yaşayamamamız gibi bir durumu oluşturmamalıdır.

Olumlu düşünebilmeyi ve kendimize yeni aktiviteler edinmeyi, çeşitli aktiviteler başlatmayı ve zamanın her dakikasını dolu dolu yaşamayı amaçlayan bireyler olarak bir şeylere adapte olmanın yanı sıra yeni bir şeyler yapabilmenin donatılarıyla kuşanmalıyız.

Dekoratif değişik şeyler de sizi bu dönem mutlu edebilecektir. Yeni ve ilginizi çekebilecek yerlere yönelmelisiniz, sanat ile uğraşmayı deneyimlemelisiniz ve gözünüze hoş görünecek şeyleri göz önünüze koymaya çalışın, bir tablo olabilir, bir yeni plak olabilir, yeni bir CD olabilir, yeni bir şeylere odaklanmamızın tam zamanı gelmiştir.

Dünya üzerinde yaşayacağımız gün sayılarına bakıldığında ki bu çok kısa bir ömür de olabilir, gülümsemenin etkisi çok büyük bir önem taşıyor. Gülümsemeyi unutmayın ve gülümseyin. Gün geçtikçe olumsuz yanlarımızı aklımıza getirip bunlardan vazgeçmeliyiz.

Hayatımızdaki artılara odaklanmalıyız ve odaklandığımız noktalarda farklılıklarımızı ortaya çıkarmalıyız. Bugün böyle bir yaşama başlayalım ve yeni yaşamlarımıza bunları ekleyelim. Yeni akımlar iyi gelebilecektir, yeni akımlarımızla buluşmaya ne dersiniz?

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü