Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Güçlü olmak

 Bugün sizlere var olmaktan bahsedeceğim, nasıl yani sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. Varlık ve var olmak arasında çok büyük ve derin bir fark vardır. Hepimiz bir varlığız can taşıyan, hepimiz sınırlı kaynaklarımız ile güzel şeyler yapmaya çalışan ve hep bir şeyleri oldurmaya çalışan yapıların ürünleriyiz. Sayfamı okuyan herkes için bu böyledir.

Varlığınızı hissettirirseniz dünyaya ve bende varım diyebiliyorsanız iyi bir insansınız demektir, bir şeylere adım atmak ve adımların güçlenmesini sağlamak, işte bütün mesele bu... bugün ne yapabilirsin dünyaya, bugün ne yaptınız, ne armağan edebildiniz insanlara ya da varoluşunuza. Bir şeyler üretmenin sonsuz inancına inanarak bir şeyler planlamanın gücünü taşımaktayım. Günler geçip gidiyor ama insanlığa yararlı olmadıktan sonra hiç birimiz varlığa armağan katamayız.

Güçlü olmalıyız, yaptıklarımızla ve yapmak istediklerimizle, sonsuza kadar dik durabilmenin gücünü taşımalıyız. güç bunun sonrasında gelecektir, insanlar kendilerini bazı zamanlar çok ulaşılmaz ve güçlü görebilirler ancak hiç bir gücümüz olmadığı kesindir. Sadece bir şeyler yapabilirsek ve bir şeylere hayat verirsek güçlüyüzdür.

Bir şeylere adım atmak ve gelişimini sağlamak sizi güçlü kılar. Bir netice gördüğünüz zaman ve bir oluşuma destek kattığınızda içinizdeki gücü hissedersiniz. İyi bir insan olmak sizlere pozitif bir yaşam felsefesi katacaktır, değişime ayak uydurmalıyız. Değişim sınır tanımadan devam edecektir, hepimiz geçici varlıklarız. Geçici bir misafiriz, bu misafirliğimizi iyi bir şekilde yapabilmeliyiz.

Hayata anlam katabildiğimiz zaman yaşamımızın bir anlamı vardır, her şeyi en olgun yanından düşünmek ve görmek durumunu yaşayacağız hepimiz. Hepimizin hayattan çıkardığı ve çıkaracağı dersler olacaktır. Yaşam bir bütün ve bu bütünün bir bilinmezlik içinde belki de bir küçük unsuruyuz.

Her gün iyi bir yapıyla yenilenmeliyiz. Güç sizlerin esiri değildir, siz gücün esirisiniz, bunu farkına varalım. Hepimiz yaşama anlam katmalıyız, bir şekilde büyüteceğimiz noktalar var.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü