Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Sevgi/Aşk

 Ne kadar özel ve güzel bir kelime değil mi? Bugün sizlerle sevgiyi/aşkı ele alacağız. Herkes sevgiyi anlatır, anlamlandırmaya ve anlatmaya çalışır. Sevgi diğer adı ile aşk sadece bir kişiye duyulabilen bir kavramdır. Sadece sizi özel kılan insana, sizlere değer katabilen ve sizlere değer katabilecek bir insana beslenirse adı "aşk" olabilir.

Erkekler veya kadınlar hayatlarının çeşitli dönemlerinde aşk adına bir şeyler yaşamışlardır ve hayatları devam ettiği sürece her insan aşk adına bir şeyler yaşayacaktır. Kimisi bir yalnızlığa aşık olur ömründe, kimisi bir kişiye. Aşk tesadüfler sonucunda oluşan ama kişiye huzur veren bir durumdur. Aşk çocukluk yıllarında başlayan, gençlik ve yetişkinlik yıllarında devam eden, hayatı boyunca insanlarda bulunan bir duygudur.

Kimine şiirler yazdırır bu duygu, kimisine şarkılar yazdırır, kimisine suskunluk verir, kimisine yalnızlık... hep bir bekleyişi vardır bütün şairlerin ve bu bekleyiş şair olanlarda daha ölümsüzdür hayatta. Her insan aşkı yaşayabilir ama bir şair/şiir yazan kişi kadar değil. Gül ve bülbülün hikayesidir bu hikaye, gül bülbüle dikenlerini batırsa bile bülbül gülü sevmeye devam eder. Şiir yazan kişilerde genellikle aşk daha ölümsüzdür, bir aşk hikayesi şarkılar ile eşlik eder hepimizin hayatına...

Her şarkıyı dinlerken hepinizin aklında birisi canlanır ve her şarkıyı dinliyorken aklınızdan ömrünüzde olan küçük hayat hikayeleriniz belirir. Müzik aşkı anlatan en iyi ilaçtır, bazı zamanlarda bir şarkı hepimizin hayatına dokunmuştur. İlham perisi denilen şey bazen şarkılar ile gelmiştir insanlara, bazen hüzünlü bir zaman yaşatmıştır, bazen de sevinçli zamanlar insanlara, insanlar müzikleri dinlerken hiç nedensiz sevinir yada üzülebilir, müzik aşkın ilham perisidir, ama tüm müziklerin altında bir aşk duygusu ve tüm şiirlerin altında bir aşk duygusu yatar. İnsanı hayatta tutan aşk ve sevgidir.

Aşk bir sözdedir bazen, kimi zaman bir bakışta, kimi zaman bir gülüşte, kimi zaman gözyaşında. Aşk bir denizdir. Her türlü karanlığa karşı aydınlık kalacak bir deniz. Bu denizin bir şiiri vardır, bir şarkısı, bir sevgi ile bağlandığı şarkı. Her şey tek bir insan içindir. Tek bir insan hayatta tutar bu duygu evrenini o da kişinin sevdiği kişidir.

Aşk kimine göre gelip geçici, kimine göre ise kalıcı bir duygudur ve her aşık olan aşka farklı bir duygu ile bakar. Evlilik o yüzden özeldir işte, çünkü evlenirken sadece bir deftere imza atmaz bütün hayatınıza imza atarsınız. Aşk bir film sahnesidir ve karakterleri belirli ve oyuncuları belirlidir. Hepimiz hayal kurarız hayatımızda, kurduğumuz hayallerin hepsinde eğer gerçekten aşıksak o insanın adı geçer ve o insanla büyütürüz tüm hayallerimizi.

Aşk sahip olabileceğiniz en değerli duygudur ve kimse sizin ne hissettiğinize ve ne düşündüğünüze karışamaz. Aşk sözlere ve sözcüklere sığmayacaktır, hep aşkı anlatırken bir şeyler eksik kalacaktır. Ancak en büyük eksik parçalarınızın tamamlanmamasıdır.

Herkese ve hepinize umut dolu ve aşk dolu yıllar dilerim.

Erol SÖĞÜT

Daha önce aşk hakkında yazdığım yazılar:

Aşk
Aşk Denize Vurunca

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü