Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Çocukluk

 Biraz çocuk olma zamanıdır şimdi, her insan zaman içinde büyür ve farklı statüler, farklı bireysel hikayeler ile farklı roller oluşturur. Büyüdüğümüz de hiç bir zaman eski hallerimizin yolcusu olmayız. Hayat hayallerimizi de alır ve büyütür. Çocuklukta ne hayaller kurduk bilinmez ancak her türlü olgu da bir yeni kahraman yarattığımız kesin bir olgu.

Çocukluk yıllarımızdan aldıklarımızla hayatta var olmaya devam ediyoruz, hayatta ailelerimizden aldıklarımız yanı sıra oluşturduğumuz hayal gücümüz ile şekillenen bir modaya ayak uydurduğunuz kesin. Karakter özelliklerimiz ve neyin doğru olduğu hakkındaki çoğu düşüncemizin çocukluk yıllarından oluştuğunu söyleyebilirim. İnsan bir merdiven gibidir ve her varoluş sürecinde bir basamak daha yaratır dünyasına. Bu çocukluk yıllarına özgü bir durum olsa da gelecek yaşantılarımızda da basamaklarımızı adım adım çıkmaya çalışırız. Tecrübe ve hayatımıza her adım da bir yenisini daha katmayı hedefleriz.

İnsan büyüdükçe hedefleri ve düşünceleri de büyümeye başlar ve düşünceler okyanusunda bir varoluş yaratmaya başlarız. Düşüncelerimizi büyük bir kalıp içine almaya çalıştığımız zaman hayal gücümüz ve düşüncelerimizin paralel gelişmediğini görürüz ve büyüdükçe her insan gibi düşüncelerimiz ve hayal gücü ürünlerimizi bağdaştırmaya çalışırız.

Hedeflerimiz ve güzel yarınlara olan inancımız ile her geçen gün daha da büyümeye devam ederken arkamız da bıraktıklarımız ile yeni basamaklara olan adımlarımızın daha güçlü basılmasını sağlarız. Çocukluk yıllarımız ve onun bizde bıraktıkları olası etkiler ve etkenler hayatımız da hep var olmaya devam edecektir. 90'lı yıllar da büyümüş bir çocuk olarak "Adam Olacak Çocuk" programını izleyerek büyüdüğümüz senelerin özlemi içimde her zaman var olmakta.

Barış Manço ile ilgili yazılarım ilerleyen zamanlar da olacak, ancak bir şeyi belirtmek isterim ki onun hazırladığı ve sunduğu bu program kadar değerli bir üretim hiç bir zaman televizyon kanallarımızda olmadı. "Adam Olacak Çocuk", programın adı bile bir hayli anlamlı ve özel. Çocuklar ve çocukların zekiliği ve geleceğe bakış açıları bizlerin toplumsal bir yansımasıdır. Her çocuk büyüdüğü aileden/toplumdan etkilenerek yetişir.

Güzel bir gelecekte, güzel günlere olan inancımızla içimizdeki çocuğu kaybetmemek adına en içten dileklerimle.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü