Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Düşünce

Beyin hücrelerimizle güçlenmemiz gereken bir dönem yaşıyoruz insan hayatında, düşünmenin gücü ve düşünce olgusunun oluşumuyla bir şeyler inşa eden bir yapısallığa doğru gidiyoruz. Teknolojik reform ve insan beklentilerinin aşama aşama çoğaldığı bu dönem içerisinde bir ya da birkaç unsurdan çok beynimizle neler yapabileceğimizi öğrenmenin vakitlerini yaşıyoruz.

Düşünce ve beynimiz, sınırsız kaotik oluşumlar başlatsa da bir paradoks içinde insan bedeninin düşündüğü doğrudur. Herkes ihtiyaçları yönünde düşünür insan hayatında, ihtiyaçlarına cevap alabileceği bir varsayım ve uzantı yaratmanın derdindedir insanlar. Çok sayıda problem ve badirenin etkisinde bir çözüm arama işlemiyle hayata tutunur insan ve tutunuşunu sorgular. Gitgide gün geçtikçe şekilsellik planlamaya ve kafasında yeni bir plan bütünü oluşturmaya çalışan bir yapının içinde günlerimizi geçiririz. Farklı gelen şeylere hep bir adım geride yaklaşır insanlar ve hep bir toplumsal düşüncenin etkisinde yaşarlar.

Hayat uzar ve giderken, planlar yaparak yaşayan insan bir şeyleri kafasında ve hayatında oturtmanın derdine ve çözüm arayışının derdine düşmüştür. Zamanı anlamanın güç olduğu kabullenilmesi gereken bütünsel bir parça olsa da, zaman zaman tarih takvimleri akışına bırakmanın uygun olacağının en doğrusu olduğunu hatırlatacaktır.

Bir gün ve zamanın akışına her zaman planlar yapmaya çalışanlar eşlik edecektir ancak insanların bilmesi gereken tek tutum zamanın herkes için var olduğudur, zaman sadece siz ve ya sizin düşündüklerinizden çok aslında toplumsal anlamda düşünmediklerinizden de ibarettir. Zamanı yönetmeye çalıştığımız ve başarısız olduğumuz algısı doğru bir varsayım ancak plan yapmak ve planlarımızı hayata geçirmekte bir önemli husus iken, takılıp kaldığımız noktalarda bir çözüm aramak ve orta yolu aklımız ile bulmakta bir mesele.

Bir güncellik içinde yaşadığımız hayatın bir düşünsel örgüye dönüşmesinin ümidiyle yeni zamanlara adapte olmanın ve toplumsal paydalarımızı bulmanın temennisi ile güzel bir hayat diliyorum.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü