Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Hayalet

Bazen hayal gücümüz ile yarışır hale gelir düşüncelerimiz, hayal ettiklerimizi algılar ve doğru çıkarımlara ulaşırız. Bir dönüşümdür insanoğlu'nun hayatı, bir değişim ve dönüşümden ibarettir. Duygular çıkarımlarımızın sanat bulmuş halidir. Bir çıkarım yaparız ve git gide detaylandırır bir sanat eserine dönüştürürüz o düşüncemizi.

Hayal kurmak ve bir hayale sahip olmak bir çıkarım eserini oluşturur. Hayal kurmaya olan inancımız ile yaşarız hayatımızı bazı zamanlarda. Hayat hayal kurabilenler için yaşanılası bir zaman dilimidir. Hayallerimiz ve projelerimizi yan yana yürütebilmenin gayesi içinde yaşar ise gönlümüz ve kalbimiz zorlansa bile, bir yol ve çözüm merkezi bulabilecektir.

Hayat ve hayal ikisini karşılaştırdığım da son harfleri hariç aynı olduğunu gördüm, son harfleri birleştirdiğim de "TL" ibaresi edindim, bu bir şans mı? :), bu bir rastlantı mı? Hayal kurmak paramız ile mi mevcut? Bu saplantı biraz olsun ulaşmak istediklerine ulaşım aracının varsayılan bu nitelikle olduğu gerçeğinde olsa da ters örnekler mevcut bu durumlar da. Dünyanın en iyi işlerine imza atan Elon MUSK'ın Güney Afrika da doğduğu gerçeğini değiştirmez. Daha çocukken bile bilgisayar yazılımları ürettiği ve hayal gücünü bu günlerde de kullandığını anlar isek bu dünya üzerinde hayal gücünün ne kadar önemli olduğunu anlamamız gereklidir.

Hayal etmek bir para birimiyle ölçülmez, en çok hayali neden çocuklar kurar bilir misiniz? Henüz hayat ile tanışmamalarından mı? Bence hayır. Sınır tanıma kavramlarının olmamasından dolayıdır bu işlevsellik. Sınır ve hayal, hayallere sınır koyulabilir mi? Tüm sınırlar hayallerine ulaşmanın dışında onları senden uzak tutmak için varlar. Hayal kuran çocuklar bizim geleceğimizi oluşturacaklar ve hayal kurmak onların en doğal ve tabi hakları. Peki, "Yetişkinler hayal kurmalı mıdır?" bence fazlasıyla "Evet.". Hayata bir kere geldiğimiz ve hayatta bir kere yaşadığımız düşünüldüğü zaman yetişkin bireyler de hayal kurmalıdır. Dünya da hiç kimse yaşamını bir daha yaşayamayacaktır ve yaşlanıp gittiğimiz de her zaman içimizde bir ukde bırakmamamız lazım. Dünya üzerinde ki tüm insanların hayata geçirilmemiş bir planları ve mücadeleleri mevcuttur.

Hayata geçirmek istediğiniz planlarınızı değerlendirmeniz ve küçük adımlar atmanızı öneririm sizlere. Bu hayatta iki kere yaşamayacağız, küçük adımlar atarak bir şeyler planlamamız şart. Bu blog'u açmam benim bu amaçlarımdan biri aslında, yazmaya olan inancım ve bir şeyler yapma gereksinimim, önümüzde ki 10 yıllar içinde bu adımlar beni belki bir yere taşıyacak ya da taşıyor. Dünya da en çok istediğim şey bir bir televizyon kanalında Talk Show sunmak en büyük hayalim, bu zamana kadar arkamda bir kitap bıraktım ve Zafer Çebi orkestrası'nın söz ve müziğini tasarladığım şarkımı hayata geçirmesiyle bir müzik geride bırakmış oldum. İkinci kitabımı yazdım ve yayınevlerini bekliyorum.

Diyebileceğim şu ki; hayat çok kısa bir tiyatro oyunu, oyuncular biziz, yarın ne olacağımız belirli bile değilken hala biz hayal kurmuyorsak bu bizim ayıbımız. Hayal kuralım ve hayallerimizi bir "hayalet"'e dönüştürmeyelim.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü