Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Ne yapıyorum Ben?

Kendimize sorduğunuz zamanlar olur, "Ne yapıyorum ben?" diye, cevaplar aradığım bir sorudur zamanlarımın belli kısımlarında... bu soruyu kendinize çok sık sorduğunuz zaman yaptıklarınızdan çok yapabilecekleriniz aklınıza geliyorsa bir zaman sonra ve hala bıkmadan, yorulmadan, usanmadan cevaplar bulmaya çalışıyorsanız sizin dünyaya katacağınız çok şey var demektir.

Bazen içindeki sesle yaşar insanoğlu, onun beklentilerine yönelmeye ve güçlü bir yarını inşa etmeye uğraşır, bir şeylere emek veriyorsan ve zaman ile gelişiyorsa bu düşüncelerin bilirsin ki hiç bir zaman düşüncelerin boş bir pencere koymayacaktır önüne.

İnsan olarak yapabileceklerimiz elbette ki sınırlıdır ancak hiç bir unsur sınırsız bir birikimi yıkacak kadar güçlü değildir... bizler ne kadar hayatımıza birikimler katabilirsek, birikimler oluşturabilirsek bir güç kazanmış oluruz. 15 günlük bir blog tecrübem var, yeni bir oluşumun doğuşunu canlandırdım bu zaman içerisinde, her gün sizlerle bir şeyler paylaşmak için yazılar paylaşmaktayım. Bir şeyler yapmak ve bir şeyleri oluşturmaya olan inancımla yapıyorum bu yaptıklarımı. Bir birikim bırakmak istiyorum, bir birikim oluşturmak ve zamanı geldiğinde hatırlanmak istiyorum.

Bir oluşuma yön verebilmek senin, benim, herkesin, bizlerin ellerinde. Bir emek harcayarak bir güzel imza atarsak hayata unutmayalım ki bizlerin, sizlerin umutla yaptıklarını görerek arkamızdan yeni görüş ve düşüncelerle, yeni yüzler, yeni kimlikler gelecek ve dünyaya bir şeyler armağan edecekler.

Bir şeyler yapmak ve üretmek, verilen emek ve çabalar bizlerin yarınını yaratacak güzel noktalar olabilir. Hepimiz bu dünyanın oksijenini soluyor ve hepimiz bir çaba içerisinde varlık buluyoruz. Kimimiz iş yerlerinde çalışıyor, kimimiz çocuklarına bakıyor, kimimiz bir istikbalin peşinde çalışıyoruz. Bizler hep aynı olursak bir farkımız kalmaz diğer insanlardan, hayata bir farklılık katabilmeyi öğrenmeliyiz çoğu zaman. Farklı düşüncelere olan saygım sonsuzdur, farklı insanları ve farklılık oluşturmak isteyen insanları bu yüzden sevmişimdir.

Farklılıklarımıza yön verelim, unutmayalım ki her farklılık bizi başkalarından ayıracaktır. Bir oluşum başlatmanın önemli noktasında yürümemiz için, bir şeyler yapabilmek, başarabilmek temennisi ile...

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü