Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Sonuçlar

Bugüne baktığımda önümüzde belirsizlik olduğunu görebiliyorum. Bir belirsizliğe doğru ilerleyişimiz hızlanırken belirli konular üzerinde olan prensiplerimiz ve bakış açılarımızın değişim geçirdiğini ve farklı bakış açılarının ruhumuzda vücut bulduğunu görüyorum. Herkesin bakış açılarının düzenli değişimini yadırgar hale geldiğini söyleyebilirim.

İnsan olarak yaşayışlarımız ve hayat beklentilerimiz olduğu kadar, hayata temas ettiğimiz noktaların varlığı da söz konusudur. "Kim, ne için, ne yapmakta, biz kendimiz ne yapıyor ve ne yapmaktayız?" gibi sorular aklımıza gelişlerinde bizleri mevcut ortamımızdan alıp yeni bir sorgulama haline büründürüyor.

Gelişlerimiz ve gidişlerimizden çok gelişme ve sonuçları önemser bir toplum halini alır olduk. Toplum yaşantılarının bu denli sonuç odaklı olması aslında bizlerin ne kadar sonuçlara odaklandığının bir göstergesidir ancak her giriş ve gelişmede izlenen yol ve yöntemlerde önemlidir.

Sonuç odaklı olmanın günümüz getirisi olduğunu söyleyebilirim fakat sonuçtan önce anlamamız gereken bir noktalar kümesi var. Bir şeyi tamamen sonuç odaklı olarak takip etmek ve sonucun oluşmasını beklemek bizleri heyecanlandırsa da sonuçların bir ilk adıma bağlılığı ve gayret göstergesi ile oluşan önceki adımları vardır.

Sonuçlar pozitif veya negatif olabilir ancak sonucu anlamak için gidilen yol ve yöntemlerin kendi içlerinde ayrılması ve bunlarında çeşitlilik esasına göre değerlendirilebilmesi gereklidir. hep atlanan şey aslında bir veya bir kaç nötr düşüncenin birleşim noktasıdır. Çözüme ulaşan her unsur ve soru işareti şekillendiğimizin ve çözümlere kapı araladığımızın birer neticesidir.

Yavaş yavaş oluşan bir tecrübe bütününün gidişatı ve geleceği bizler için önemli olacaktır. Eleştiriler ve öneriler çözümlere giden yolların bizler için kapılarını aralayacaktır. Bir çalışma yürüttüğümüz süre içerisinde en derin kuşkunuz başkalarının görüş ve bakış açıları olmalıdır.

İlerleyişimizi sürdürmek ve ilerleme kaydettiğimiz günlere olan inancımla, yeni günlere merhaba.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü